Listhaug ny

Avtalen på plass: KrF og Venstre har gjort Listhaug glad

FrP, Høyre, KrF og Venstre har inngått en avtale om landbruksoppgjøret, en avtale som gjør Listhaug glad. Avtalen innebærer en ny retning for landbruket, med gjennomslag for regjeringens hovedlinjer, sier Listhaug.

Publisert

Nå blir det en ny retning for landbrukspolitikken, konstaterer Sylvi Listhaug fornøyd etter avtalen med Venstre og KrF.

I en pressemelding onsdag kveld sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (FrP) at hun er glad for at Venstre og Kristelig Folkeparti nå har blitt enige med Høyre og Fremskrittspartiet om årets jordbruksoppgjør. – Det betyr at vi har fått gjennomslag for hovedlinjene i Regjeringens opprinnelige tilbud til bøndene, sier Listhaug.

– Dette innebærer en ny retning i landbrukspolitikken. De som ønsker å leve av gården på heltid får bedre inntektsmuligheter. Vi gjennomfører nå de mest omfattende forenklingene som noen gang er gjort i jordbruksavtalens historie, sier Listhaug.

– Jeg er glad for er at vi har fått på plass et fremtidsrettet jordbruksoppgjør som premierer dem som lever av å være bønder, som har hovedinntekten sin fra garden og som vil investere for å utvikle virksomheten sin videre. Bonden skal bestemme mer og staten mindre. Heltidsbonden får en bedre økonomi. Det mener jeg er rimelig og det mest rettferdige, sier Listhaug.

Sylvi Listhaug har hele tiden trodd på en avtale med samarbeidspartnerne KrF og Venstre. De to partiene ville gi en større inntektsøkning til bøndene enn det andre grupper får, vel å merke så lenge økningen regnes i prosent, og som gjennomsnitt for landbruket i sin helhet.

– Regjeringen ønsket en prosentvis lik inntektsøkning, men kan leve med denne økningen. Det viktige er at vi nå gjennomfører en ny kurs som vil sikre et mer robust landbruk over hele landet med både små og store gardsbruk. Jeg ser frem til et videre godt samarbeid med KrF og Venstre om landbrukspolitikken, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug.

Powered by Labrador CMS