yourfile

Sauehenger og fôrvogn i ett

Denne hengeren kan frakte og dele ut 275 kilo kraftfôr, eller ta med inntil seks søyer og tilhørende smålam.

Publisert

Kraftfôrbeholderen er fremst i hengeren. Lokket over (t.h.) legges over kraftfôrbeholderen i front under transport av smålam. Foto: Farmers Weekly

Det var Yorkshire-bonden Jonathan Caygill som kom på ideen om å bygge kombihengeren da han jobba på garden sin i Rylstone like ved Skipton, skriver Farmers Weekly. Caygill ønsket kort og godt å kunne klatre opp åssidene med en beholder full av kraftfôr og med samme ATV-henger også kunne frakte søyer og lam.

Frakter fôr..

“The Easy Sheep Feed Trailer”, som han kaller oppfinnelsen sin, har et avlukke framme i hengeren som rommer 275 kilo kraftfôr. Vel ute på beitet kan han gi ut fôret ved å dra i et tau som er festa til et spjeld under hengeren. Åpninga på spjeldet kan reguleres. Fôret faller nødvendigvis rett ned på bakken, så løsningen forutsetter at parasitt-situasjonen er under kontroll.

..og sauer

Når fôrbeholderen er tom, gir den plass til opptil tolv smålam. I den bakre delen av hengeren klarer Jonathan å stue inn seks søyer. På venstre side under hengeren er det dessuten et rom hvor du kan oppbevare medisiner eller annet som høver best i et eget avlukke. Det må nevnes at saueholdet på de brittiske øyer er noe annerledes enn her i landet. Videoen i bunnen av denne artikkelen viser at dyra fraktes ut på beite mens lamma er temmelig små.

På sida av hengeren er det boret hull hvor det er mulig å stikke inn stenger. Disse kan for eksempel brukes til å holde høybunter på plass.

14 000 kroner + moms

Kombihengeren ble vist på årets Lamma Show i England. Prisen på hengeren er 1400 pund pluss moms. Mr. Caygill har også designet en enkel kuløfter ved hjelp av et sett pallegafler.

Powered by Labrador CMS