Landbruksminister Sylvi Listhaug fotografert på bioforskkonferansen 2014.
Landbruksminister Sylvi Listhaug fotografert på bioforskkonferansen 2014.

Ja, bonden betaler for andres skattelette

Fjerning av arveavgiften fører til skatteskjerpelse for bonden, og samtidig økes dieselavgiften. Akkurat som det skal være, skal vi tro landbruksminister Sylvi Listhaug.

Publisert

Landbruksminister Sylvi Listhaug på Bioforskkonferansen. Foto: Sesselja Bigseth

Dieselavgiften ble en smell i ansiktet for mange bønder, og Bedre Gardsdrift tok opp temaet da vi møtte landbruksminister Sylvi Listhaug tidligere denne måneden.

– Dieselavgiften ble satt opp for å dekke inn skattelettene vi innførte, bl.a. fjerning av arveavgiften. Det å sette opp ei avgift er ikke noe FrP gjør med lett hjerte, men det var kompromisset i budsjettforhandlingene, sier Listhaug.

At dieselavgiften nettopp skal bidra til å betale fjerning av arveavgiften kan oppleves som ekstra urettferdig for landbruket. Når arveavgiften ble fjernet, bidro det i realiteten til en skatteskjerpelse for landbruket, slik vi skrev om før jul i fjor. Listhaug mener imidlertid denne skatteskjerpelsen er overdrevet.

– Når det gjelder arveavgiften, har bønder hatt en ekstremt gunstig ordning. Det som er gjort nå er at de får en litt mindre gunstig ordning, mens vanlige folk har fått litt mer gunstige ordninger, sier Listhaug.

Med andre ord, bonden må ut med mer for dieselen så andre folk skal få gunstige ordninger.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS