Villsvin en face

Villsvin dreper flere hunder

Den økende svenske villsvin-stammen gjør at stadig flere hunder drepes. I fjor fikk dyreforsikringselskapet Agria melding om 152 døde eller skadde hunder, skriver ATL.

Publisert

Den svenske vargen har fått en konkurrent i villsvinet når det gjelder å jakte hund. Foto. colourbox.com

Det er store mørketall. Ikke alle dyreklinikker innrapporterer hvilke dyr hundene skades av. I 2006 var det bare fire hunder som ble tatt av villsvin.

Flerrer opp mage og bryst

Villsvinene bruker tennene til å sprette opp magen eller brystkorgen på den hunden som kommer i dens vei. Svinene kan også påføre hundene muskelskader, beinbrudd eller hodeskader.

Angrep er fortsatt det beste forsvar

Innimellom angriper villsvinene hudene helt umotivert. Det kan skyldes at de tidligere har vært utsatt for hundejakt og veit hva det dreier seg om. De tenker at angrep er det beste forsvar, sier Per Arvidsson, sjefsveterinær på Djurkliniken i Katrineholm.

Eksplosiv økning i antallet svin

Villsvinstammen i Sverige består av om lag 200 000 individer. Midt på nitti-tallet var antallet bare 5000 villsvin. Det høye antallet gjør at sjansene for at hundene treffer på villsvin er betydelig større i dag. Men samtidig er jegerne blitt flinkere til å ta sine forholdsregler, slik at risken for at hundene tas, minsker.

Like mange villsvin som elg felt

Fra 1. juli 2012 til 30. Juni 2013 ble det felt 100 000 villsvin i Sverige. Det er første gang at like mange villsvin som elg måtte bite i graset på andre sida av Kjølen

Powered by Labrador CMS