Internett-brille
Internett-brille

Brille skal bedre bondens botnlinje

Denne internett-brilla fra Google gir deg relevant informasjon uansett hvor du befinner deg. Det kan forbedre arbeidsrutinene og dermed også økonomien.

Publisert

Danske bønder skal nå teste ut Google Glass. Foto: Maria Evald, Erhvervsakademiet Aarhus

Danske bønder skal nå teste ut Google Glass. Foto: Maria Evald, Erhvervsakademiet Aarhus

Google Glass, som brilla heter, inneholder en mini-computer med både skjerm og kamera. Ved hjelp av stemmekommandoer og ved å berøre brillestanga kan du få den informasjonen du etterspør rett i synsfeltet. Det er også mulig å fotografere og ta opp video med brilla og dele det med andre.

Brillefin informasjon

Det er Videncenteret for Landbrug og Erhvervsakademiet i Århus, Danmark, som har fått kloa i et par briller. Snart vil én av brillene sitte på nesa av en dansk bonde, som skal teste ut nyvinningen. I dag bruker danske, som norske bønder, ulike it-systemer og apper for å holde orden på tidsforbruk, fôrforbruk, brunst og fødsler. Det ville vært en stor befrielse å få all informasjon samle ett sted – på brillekanten.

Frigjør hendene

Noe av fordelen med brilla er at du fortsatt har begge hendene fri mens du innhenter informasjon. Slik sett passer brillene utmerket i traktoren. I yrker hvor du ikke kan slepe med deg PCen overalt, vil brilla være med å forbedre arbeidsrutinene og også botnlinja, tror danskene.

Sparer mange skritt

Amerikanske kirurger har tatt brilla i bruk og kan under operasjonen innhente info fra pasientjournalen uten å måtte forlate operasjonsbordet. På samme måte kan røkteren hente informasjon om kyr under mjølking uten å måtte gå tilbake til PC-en på kontoret.

I disse dager lanseres brilla i størr omfang i Danmark.

Powered by Labrador CMS