Gråtass 1

Gråtass skal eksporteres

Den norske barne TV-traktoren, Gråtass, skal nå også glede utenlandske barn, og voksne. I England får den navnet Little Grey Fergie.

Publisert

Gråtass og company blir norsk eksportvare.

Første stopp er England, der filmingen starter i sommer. Produsentene leter nå etter en passende gard i Cotswolds, en av de mest pittoreske regionene i landet, opplyser Massey Ferguson, som er med å finansiere prosjektet.

– Mange gardbrukere husker en gråtass med glede. Gråtass er et av de viktigste fundamentene som Massey Ferguson har bygget sin nåværende suksess på. Det er et stort privilegium å være involvert i denne sjarmerende og morsomme TV-serien, sier Campbell Scott i Massey Ferguson.

Serien er godt kjent for norske barn og foreldre. Gråtass og Gamlefar havner alltid i trøbbel og på eventyr, mens de prøver å unngå å havne i klørne på de onde skraphandlerne Hubert og Hieronemus – som vil stjele Gråtass. Som alle gode barnehistorier er det en moral. Her er Gråtass hovedpersonen som alltid vinner. Serien er rettet mot barn mellom 4 og 6 år, men appelerer trolig også til eldre barn og voksne.

Opprinnelig kommer historien om Gråtass fra bøkene skrevet av Morten Myklebust. Gråtass er en av de mest populære TV-seriene for barn i Norge. Sammen med to populære TV-serier og to spillefilmer, har sceneshowet vært spilt for nesten en halv million mennesker på teatre og gårder rundt om i landet. Det er også planer om å lagen en Gråtass-temapark.

Stjernen i showet, Gråtass, er en Ferguson T20 – en av mer enn en halv million traktorer produsert mellom 1946 og 1956 på Banner Lane, Coventry i Storbritannia, så vel som i Detroit i USA. T20 var en rimelig og pålitelig traktor som i stort monn har bidratt til å mekanisere landbruket. Gråtassen var også den første store volumtraktoren som var utstyrt med trepunktsløft og Fergusons berømte hydraulikksystem.

Powered by Labrador CMS