MF 4600 1
MF 4600 1

Agcos nye plattformtraktor?

Valtra og Massey Fergusons modeller under 100 hk skal erstattes av en felles global plattformtraktor. I USA lanserer nå Massey Ferguson det som kan være deres utgave.

Publisert

Er dette første modell i Agcos nye serie med små plattformtraktorer?

De nyutviklede traktorene fra Massey Ferguson lanseres nå i USA, og bærer modellbetegnelsen 4608, 4609 og 4610. Under panseret sitter det en tresylindret finskprodusert motor fra Agco Power med betegnelsen 33AWIC. Effekten på de tre modellene er henholdsvis 75, 85 og 95 hk, og motoren tilfredstiller Tier4i. På papiret overlapper den nye traktorserien dermed med MF 3600 og Valtra A-serie.

Transmisjonen har 12 gir hver vei (6x2) og kløtsjfritt vendegir. Hydraulikkpumpa leverer 65 liter/min, og traktoren leveres med inntil tre hydraulikkuttak bak. Trepunkten løfter 1550 kilo. Som tilleggsutstyr kan traktoren leveres med fabrikkmontert joystick for betjening av frontlaster.

Nytt og kompakt fra MF.

Etter hva Bedre Gardsdrift kjenner til, bærer Agcos plattformprosjekt navnet Centurion. Både Valtra og Massey Ferguson har ved flere anledninger snakket om prosjektet. Senest i august bekreftet Agcos toppsjef, Martin Richenhagen, at prosjektet er i rute, men ville ikke oppgi noen lanseringsdato.

Bakgrunnen for prosjektet er ønsket om å redusere utviklingskostnadene for de minste traktorene, og samtidig utvikle en traktorserie som kan produseres over hele verden og under ulike merkenavn og med ulike spesifikasjoner. I og med at Massey Ferguson 4600 har Tier4i-motor, er den tilpasset Nord Amerika og Europa.

Produktsjef Jørgen Skjelin i Eikmaskin har begrenset kjennskap til 4600-serien, og kjenner ikke til noen lanseringsdato for Europa. Ifølge Skjelin er 4600-serien ikke på lista over Massey Fergusons Sima-nyheter, men produsentene liker å ha noen overraskelser i ermet, så hvem vet.

Førerplassen har flatt gulv og store vindusarealer.

Powered by Labrador CMS