Norges største geitefjøs
Norges største geitefjøs

Norges største geitefjøs åpner

TROMS: Vang gård i Grunnfjord tar nå i bruk ny driftsbygning som rommer Norges største geitefjøs (bildet). Karusellmjølking med 24 plasser!

Publisert

Kai Morten Bull har bygd Norges største driftsbygning for geit. Foto: Fylkesmannen i Finnmark

Men Vang gård er ikke aleine om å åpne et nytt og epokegjørende limtrebygg i bygda. Også Bull gård, som driver med ammeku (Angus), kan oppvise et nybygg med unik utforming og spennende arkitektur, der blant annet driftsbygning og leilighet er plassert i samme bygg, melder Landbruks- og matdepartementet.

Internasjonalt samarbeidsprosjekt

De to bygningene inngår i prosjektet Barentsfjøs. Dette er et internasjonalt samarbeidsprosjekt for økt bruk av tre i moderne bygg. I tillegg til Fylkesmannen i Finnmark og Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, deltar universiteter i Russland, Finland, Ukraina og Norge i prosjektet.

Barentsfjøs opp til diplomeksamen

Barentsfjøs er utviklet hos Fylkesmannen i Finnmark ved senioringeniør Nedzad Zdralovic i samarbeid med russiske og franske arkitekter og konstruktører. Institutt for arkitektur og byggteknikk ved Universitetet i St. Petersburgs i har brukt Barentsfjøs som eksempel til diplomeksamen.

Dersom du skulle være i nærheten, ser programmet for den åpne dagen slik ut:

Kl 12.00: Åpning av Barentsfjøs på Bull Gård, Grunnfjord, 9130 Hansnes i Troms
Kl 15.00: Åpning av Barentsfjøs på Vang Gård, Grunnfjord, 9130 Hansnes i Troms
Kl 21.00: Låvedans på Bull Gård med musikk og servering.
Powered by Labrador CMS