amazone cirrus 3003
amazone cirrus 3003

Kompaktskålharv med kombisåmaskin

Amazone Cirrus er blitt kombisåmaskin, bygd over kompaktskålharva Catros, fulgt av sålabber med individuelle pakkehjul. En prototype er prøvd ut i Norge i år, med gode resultater.

Publisert

Kompaktskålharv, kombisåmaskin, stor kapasitet og arbeidsbredder fra tre meter gjør nye Cirrus interessant for Norge.

A-K maskiner forteller at Cirrus er klar for salg til neste sesong, i følgende arbeidsbredder: - 3,0 meter - 3,5 meter - 4,0 meter - 6,0 meterAlle unntatt den smaleste klappes opp ved transport. Som for alt såutstyr fra Amazone går korn, og nå også gjødsel, fra såkasse via fordelere til sålabber med luft. Det spesielle for nye Cirrus er at den er tilpasset måten vi sår på her i landet, ved at vi både sår og gjødsler samtidig. Hos Amazone går alt i samme labb.

Den slepte maskina er oppbygd med tanken over fremre del av maskina, for å gi vektoverføring til traktoren og for å unngå at fyllingsgraden i tanken skal påvirke arbeidsdybda på maskina. Videre følger kompaktskålharva Catros, hvor to skålrekker og en pakkevalse klargjør jorda til såing. Foran skålharva kan det stå sloddeplank. Pakkevalsen er egentlig en rekke med ganske store hjul, hvor enkelte også fungerer som transporthjul. Dekktypen har mønster som skal tilrettelegge for et best mulig såbed, med fast jord der frøet skal stå og løsere jord på sida. Etter pakkevalsen kommer skållabbene med frø og gjødsel. Bak disse kan du velge individuelle pakkehjul eller ei tildekkingsharv. Geometrien i maskina gjør at du klarer å snu og fortsette på nabodraget uten å måtte rygge på vendeteigen.

– Dette blir et godt tillegg til såmaskinene fra Tume som vi tilbyr fra kommende år, mener produktsjef Gunstein Dyrdal i A-K maskiner.

Powered by Labrador CMS