svin1

Danmark: Skal snu slaktesvikt til svinesuksess

Danmark har den laveste produksjonen av svineslakt på tjue år. Det vil danskene nå snu ved hjelp av felles innsats fra både næring og myndigheter. Les hvordan de vil gjøre det.

Publisert

Mens landbruksdepartementet skal bidra med en støtteordning på 150 millioner danske kroner som skal gå til miljøvennlige grisehus, skal slakterier og landbruk bidra med penger som gir svinebøndene høyere pris for dyra på slakteriet. I tillegg skal prosjekter til dyrevelferd, forskning og utdannelse støttes via svineavgiftsfondet.

Målet er at dette skal utløse investeringer for opp mot halvannen milliard kroner, som igjen skal snu den nedadgående kurven svineindustrien har hatt de siste årene, der antall slakt har falt med 11 prosent bare siden 2010. Det melder det danske mat-, landbruk- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Jeg er glad for at alle parter nå tar ansvar for å lage en samlet løsning. Pakken gir en presset bransje et skikkelig løft, slik at vi kan beholde produksjonsarbeidsplasser i Danmark, sier landbruksminister Mette Gjerskov, som forventer investeringspakken vil skape rundt to tusen arbeidsplasser i sektoren.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS