Lærling Svenn Hulleberg 1

Årets Lærling: Svenn Hulleberg

Svenn Hulleberg (19) er landbruksmekanikerlærling i sjølveste Prøysen-land. Hos AK- maskiner på Rudshøgda, bare et steinkast fra dikterens hjemplass.

Publisert

Svenn Hulleberg, A-K maskiner. Foto: Mats Hansen

Svenn er den sjette av de sju Årets Lærling-vinnere vi presenterer. Som det sømmer seg en som bor i Norges største jordbrukskommune, Ringsaker, er han fra gard på Nes.

Opp med lønna!

Svenn har stått i lære i ett år og har ingen planer om å forlate faget etter endt opplæring neste år. Men han er fullstendig klar over at med fagbrevet som landbruksmekaniker i handa, er han svært attraktiv for andre bransjer.

-Bedre lønn og et godt miljø på arbeidsplassen er det som skal til for å holde på landbruksmekanikeren, er hans råd til de store traktorimportørene.

Slegga er aldri langt unna

Motoroverhaling er kremjobben for Svenn. Når vi spør ham om hva som har vært den mest krevende oppgaven han har hatt så langt, svarer han: full overhaling av powershift-girkasse. Men du gjetter ikke hva som er hans favorittverktøy. Slegge! Det kan jo tyde på at han også liker å gyve løs på oppgaver av mer grovkalibret karakter.

Levende reklameplakat på Agroteknikk

Svenn ser fram til å propagandere for landbruksmekanikeryrket under Agroteknikk. Som vinner av Årets Lærling-konkurranse følger det automatisk med en del «representasjonsoppgaver», men han håper likevel å få tid til å stå på AK-Maskin sin stand og å studere nyhetene fra New Holland.

Premier venter

Både Svenn og de seks andre «Årets Lærling»-vinnerne blir behørig hyllet på festmiddagen under Agroteknikk på Lillestrøm, torsdag 15. november. Foruten diplom og heder, vanker det en tur til landbruksutstillinga Sima i Paris på nyåret.

Desentralisert jury

Vinnerne er plukket ut blant medlemsbedriftene i Traktor og Landbruksmaskin Importørenes Forening (TLIF) og fra Redskapsfabrikantenes Landslag (RL). En internjury hos de fem importørene AK, Eik, Lantmännen, FK og HCP har kåret hver sin beste lærling, mens en annen jury har plukket ut to verdige vinnere fra RL.

Dette la juryen vekt på

For å kunne delta i kampen om «Årets lærling» må du ha stått i læra siden nyttår. Juryen la deretter ti punkter til grunn for kåringa med muligheter til å gi fra ett til fem poeng på hvert punkt.

  1. Trivsel og samarbeidsevne
  2. Punktlighet
  3. Orden
  4. Evne til å se og å løse oppgaver sjøl
  5. HMS-holdning og -kunnskap
  6. Faglig utvikling
  7. Kvalitet på eget utført arbeid
  8. Evne til å planlegge og å disponere tid
  9. Bruk av opplæringsbok og loggføring
  10. Interesse for yrket
Powered by Labrador CMS