Lærling Chris Nordhus 1

Årets lærling: Chris Nordhus

Chris Nordhus (20) er lærling innen automatiseringsfaget hos Kverneland Group i Klepp kommune.

Publisert

Chris Nordhus, Kverneland Group

Chris er femtemann ut i vår presentasjon av de sju Årets Lærling-vinnere. Som vi forstår er det ikke bare innen mekanikeryrket det finnes lærlinger med tilknytning til landbruket. Plogfabrikken på Klepp har et tosifret antall lærlinger spredd over 11 fagområder. Bare i år kunne de tilby 12 nye lærlingeplasser innen ni fagområder.

Elektro er tingen!

-Jeg har alltid hatt interesse for elektro og syntes automasjon hørtes fristende ut med tanke på framtidsutviklingen, forteller Chris. Han er nå inne i siste fase av læretida si på avdelingen for Teknisk Vedlikehold, Elektro hos Kverneland, som Arild Sletta bestyrer. Fagprøven neste!

Multimeteret ikke langt unna

Hovedoppgaven til Chris er styring og regulering av el-prosesser. Feilsøking og forebyggende vedlikehold av maskiner hører også med til gjøremålene. Kanskje ikke til å undres over at multimeteret er Chris sitt favorittinstrument!

Bil som hobby

For Chris er alle arbeidsoppgaver like spennende, utfordrende og lærerike. De samme tre ordene vil han bruke når han skal overtale andre unge til å velge samme karriereveg som ham sjøl. Det overrasker kanskje ingen at han fikser mye bil i fritida?

Premier venter

Både Chris og de seks andre «Årets Lærling»-vinnerne blir behørig hyllet på festmiddagen under Agroteknikk på Lillestrøm, torsdag 15. november. Foruten diplom og heder, vanker det en tur til landbruksutstillinga Sima i Paris på nyåret.

Desentralisert jury

Vinnerne er plukket ut blant medlemsbedriftene i Traktor og Landbruksmaskin Importørenes Forening (TLIF) og fra Redskapsfabrikantenes Landslag (RL). En internjury hos de fem importørene AK, Eik, Lantmännen, FK og HCP har kåret hver sin beste lærling, mens en annen jury har plukket ut to verdige vinnere fra RL.

Dette la juryen vekt på

For å kunne delta i kampen om «Årets lærling» må du ha stått i læra siden nyttår. Juryen la deretter ti punkter til grunn for kåringa med muligheter til å gi fra ett til fem poeng på hvert punkt.

  1. Trivsel og samarbeidsevne
  2. Punktlighet
  3. Orden
  4. Evne til å se og å løse oppgaver sjøl
  5. HMS-holdning og -kunnskap
  6. Faglig utvikling
  7. Kvalitet på eget utført arbeid
  8. Evne til å planlegge og å disponere tid
  9. Bruk av opplæringsbok og loggføring
  10. Interesse for yrket
Powered by Labrador CMS