trakor død 09
trakor død 09

Siktet for uaktsomt drap etter traktorulykke

En 60 år gammel kvinne ble mandag siktet for uaktsomt drap etter at en tre år gammel gutt ble overkjørt av en traktor lørdag. Politiet understreker at saken er dypt tragisk.

Publisert

Ulykken skjedde lørdag kveld, like utenfor Arendal.

Agderposten melder at kvinnen er siktet for brudd på aktsomhetsregelen i Vegtrafikkloven samt at hun er siktet etter den såkalte bildrapsparagrafen.

– Dette er en åpenbart veldig tragisk sak, jeg føler for å understreke det. Men ved å sikte kvinnen ivaretas også hennes rettigheter i saken, slik som rett til advokatbistand, forklarer politiadvokat Leif Aleksandersen til avisa.

Den 60 år gamle kvinnen er i nær slekt med barnet. Det vil få betydning for påtale i saken, noe Riksadvokaten har påpekt.

Traktor uten hytte

Politiet mener å ha sikret seg god kjennskap til hva som skjedde den fatale dagen.

Ulykken skjedde med en eldre traktor uten førerhytte. Agderposten melder at barnet sto foran føreren på golvet ved førerplassen. Traktoren sto først stille, mens kvinnen snakket med en annen person. I det traktoren settes i gir, gjør den et lite byks framover. Den tre år gamle gutten faller av, lander foran bakhjulet og blir kjørt over, forteller politiadvokaten til avisa.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS