Orkel hi Q smartbaler_1
Orkel hi Q smartbaler_1

Orkel skal produsere presser for CNH

Orkel har inngått en strategisk avtale med CNH, som innebærer at Orkel skal produsere presser for New Holland og Case IH.

Publisert

Snart blir denne pressa tilgjengelig både som New Holland og Case IH.

Orkel AS karakteriserer samarbeidet som en unik mulighet til å sikre Orkel-konsernet en videre positiv utvikling, både i det norske og i det internasjonale markedet.

Konkret kjøper CNH Orkels teknologi på området rundballepresser. Eierskap og drift i Orkel-selskapene forblir uendret, med familien Gjønnes som aksjonær.

I løpet av kort tid forlater de første New Holland pressene Fannrem, men når norske kunder kan kjøpe norskprodusert presse hos A-K maskiner, er ikke bestemt.

- Denne avtalen betyr en veldig ekspansjon for Orkel, uten at vi kan tallfeste dette. Det er også et løft for alle Orkel-kunder, sier Jarl Gjønnes til Bedre Gardsdrift.

Gjønnes legger også til at Orkels patenterte bredplastløsning forventes å få et betydelig løft inn i verdensmarkedet gjennom CNH.

Orkel AS blir også CNHs utviklingspartner for avanserte fastkammer-presser. Orkel oppfatter dette som en sterk tillitserklæring til selskapet og dets ansatte, som med dette må utvide sin kapasitet betydelig.

Samarbeidet med CNH gir også Orkel en økt mulighet til ekspansjon innen kompaktor-markedet. Orkel Compaction AS, som produserer kompaktorene, har hatt en betydelig ekspansjon både innen landbruksmarkedet og i avfallsmarkedet de to siste årene.

Orkel og CNH vil kontinuerlig vurdere utvikling av nye produkter som passer inn i selskapenes sortiment.

Powered by Labrador CMS