trakor død 09

Omkom etter kollisjon med traktor

TROMS: En 20 år gammel mann omkom da bilen hans kjørte inn frontlasteren på en traktor som skulle til å kjøre ut i vegen.

Publisert

Ulykken skjedde fredag like før klokken 17.30 i Balsfjord i Troms. En time seinere opplyste politiet at bilføreren var død.

Ulykken skjedde da personbilen kjørte inn i frontlasteren på en traktor. Traktoren kom fra en gardsveg og skulle inn på hovedvegen. Politiet kan ikke si om traktoren sto stille, var i bevegelse, eller om hvilken posisjon traktoren hadde da sammenstøtet skjedde.

Fra krysset mellom gardsvegen og hovedvegen er det 90 meter til en sving, i den retningen bilen kom fra. Det tilsvarer 5,5 sekunder kjøretid ettersom fartsgrensa på strekningen er 60 km/h. Ulykken skjedde på sein ettermiddag, i kveldsskumringa.

I og med at saken er under etterforskning, kan ikke politiet si noe om hvor lang sikt det er fra traktorførerens posisjon.

Traktoren var utstyrt med frontlaster med redskap. Det er på det rene at lasteren var i slik høyde at sammenstøtet ikkje skjedde i fronten på bilen, men like over panseret, i stolpen hvor frontruta er festa (A-stolpen). Bilen traff sjølve frontlasteren vinkelrett fra sida, og sammenstøtet var på bilens høyreside. Politiet ønsker ikke å opplyse om bilføreren har vært i kontakt med redskapen på lasteren eller hva som førte til de dødelige skadene.

Sammenstøtet førte til at den mellom fem og seks tonn tunge traktoren ble snudd 45 grader. Etter kollisjonen fortsatte bilen omlag 50 meter før den ble stående på sida av vegen.

Foreløpig har ikke politiet foretatt seg noe overfor traktorføreren med tanke på førerkortbeslag eller tiltale.

– Saken er under etterforskning. Vi gjennomfører vitneavhør og egne undersøkelser, og vil på bakgrunn av det vurdere hva vi videre skal foreta oss, forteller John-Kåre Granheim, politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor. Han forteller videre at traktorføreren naturlig nok er preget av saken og tar hendelsen tungt. Kommunens kriseteam er stilt til disposisjon for de involverte.

Powered by Labrador CMS