GPS

GPS stoppet maskintjuver

To litauiske tjuver ble innhentet av moderne teknologi da de forsøkte å stjele en teleskoplaster og en grøftegraver fra JCB. De stjålne maskinene til en verdi på over 1,1 millioner kroner hadde nemlig innebygd GPS-system.

Publisert

Det var en slik JCB-teleskoplaster tjuvene stjal.

De splitter nye maskinene var utstyrt med JCB-LiveLink, som er et GPS-basert overvåkingsutstyr. Lagersjefen Dan Kirkebak hos forhandleren Nicolaisen & Larsen på Fyn kunne på sin PC se hvordan tjuvene kjørte på motorveien i Sør-Jylland mot den tyske grensa. Men ved den siste rasteplassen, Padborg, før grenseovergangen valgte tjuvene å stoppe, skriver Maskinbladet.

Pause med innlagt bingo

Over telefon guidet lagersjefen politiet fram til rasteplassen. Men lovens lange arm kunne ikke umiddelbart finne lastebilene med tjuvgodset. Vår mann kunne da fortelle politiet at tjuvene hadde gjemt lastebilen bak bensinstasjonen. Én av de to litauerne ble straks pågrepet. Det hører med til historien at det ble avholdt bingo på stedet den dagen.

To meters slingringsmonn

LiveLink kan opplyse om maskinens posisjon med to meters nøyaktighet. En GSM-sender sørger for å sende signaler om hvor maskinen er, og du kan logge på systemet fra en hvilken som helst PC med internett-tilgang. LiveLink har også andre driftsfunksjoner enn bare det å spore opp tjuver. Systemet brukes blant annet til å varsle om servicebehov m.m.

Powered by Labrador CMS