Underhaug UP3760
Underhaug UP3760

AVR overtar Underhaugs potetsettere

Belgiske potetmaskinprodusenten AVR kjøper produkt og produksjonsrettighetene til Underhaug potetsettere.

Publisert

TKS mekaniske la for kort tid siden ned produksjonen av Underhaug potetmaskiner. Nå får setterne nytt liv i Belgia.

TKS la for kort tid siden ned produksjonen av potetsettere, potethøstere og ballepakkere. Det har hele tiden vært klart at TKS ønsket å selge virksomheten. Nå havner altså potetsetterne på belgiske hender.

For AVR betyr oppkjøpet at de får en mer komplett linje med potetmaskiner. Avtalen med AVR innebærer at de skal produsere alle de eksistrende setterne, med unntak av de trepunktmonterte. Planen er at AVR-setterne skal settes i produksjon i løpet av vinteren 2012/13.

Vemodig

- Det er selvfølgelig vemodig å ikke få til lønnsom produksjon i Norge av et så solid og velrennomert kvalitetsprodukt som Underhaug har stått for i alle disse årene. Med en veldig høy eksportgrad og de utfordringene det byr på med høye lønnskostnader sammenlignet med andre land, valutarisiko, lange ledetider, perifere markeder og svært korte produktsesonger, ble det tøffere og tøffere etter finanskrisen startet sent i 2008, sier daglig leder i TKS, Tønnes Helge Kverneland.

Kverneland er imidlertid meget fornøyd medat AVR skal videreføre produktene.

- AVR er en meget stor internasjonal aktør som har spesialisert seg på produksjon av potethøstere, som nå vil innlemme potetsettere i eget sortiment. De får da tilgang til et av verdens beste produktsortiment innen setteteknologi, og skal bygge videre på dette, sier Kverneland.

Potetsetterne vil i fremtiden bli solgt både gjennom AVR og TKS Mekaniske sitt forhandlernett.

Ballepakkere neste?

Når det gjelder potethøsterne og ballepakkerne, er ingen ting avgjort. Kverneland bekrefter dog at det pågår forhandlinger om salg av ballepakkerne, men vil ikke si noe om hvilke kandidater det er snakk om.

Powered by Labrador CMS