Sagsverd
Sagsverd

Utskiftbar trinse og 20 prosent lettere

Det nye proffsverdet fra Husqvarna, TechLite, har utskiftbar trinse og veier 20 prosent mindre enn tradisjonelle sverd.

Publisert

Produktansvarlig Oddmund Ihle (t.v.) og sjefsingeniør Terje Berget med det nye TechLite-sverdet.

Et sagsverd består av tre lag med laminert stål, hvor det midterste laget strengt tatt bare tjener som feste for de to andre. Husqvarna har derfor funnet ut at dette midterste laget ikke behøver å være av stål. De har derfor erstattet det med aluminium. Noe som her medført en vektreduksjon på 20 prosent. Metoden for å lime stål og aluminium er patentert.

Produserer i to lengder

TechLite er sverd til den profesjonelle tømmerhoggeren og framstilles foreløpig i to lengder; 20 og 28 tommer. Dette er lange og tunge sverd. Derfor vil en vektreduksjon bidra til en lettere hverdag for eieren.

Utskiftbart nesehjul

Trinsa er den mest utsatte delen på sverdet og kan fort bli skadet. Sjølve sverdet derimot kan i mange tilfeller tåle tusen tankfyllinger før det må melde pass. Av den grunn har Husqvarna lagd et sverd hvor du kan bytte ut trinsa uten å måtte kjøpe nytt sverd.

Satt sammen og limt for hånd

Sverdet er ennå ikke kommet på markedet, men har vært testet i USA med gode resultater. For øyeblikket pågår prøveproduksjon. Som følge av at store deler av produksjonen av sverdene foregår manuelt, vil prisen bli forholdsvis høg, får vi vite.

Powered by Labrador CMS