traktorvelt1
traktorvelt1

Traktor med kornhenger veltet i Enebakk

Jostein Eriksen var på veg til mølla med et kornlass da oljeslangen på hengeren røyk uten forvarsel. Olja forsvant fort på traktoren - med det resultat at Jostein hadde verken bremser eller styring på doningen.

Publisert

Henger og traktor gjorde bare ei rundreise og ble heldigvis liggende på hodet etter møtet med trærne i skråningen. Foto: Gunnleik Seierstad, Enebakk Avis

- Jeg hadde null kontroll. Farten bare økte og økte og til slutt braste jeg gjennom autovernet. Jeg klorte meg fast til rattet med henda og til pedalene med beina som best jeg kunne. Til alt hell stoppet traktor og henger i noen trær og ble liggende med hjula i været. At jeg ikke fortsatte kast-i-kast nedover skråningen var nok det som reddet meg, forteller en bemerkelsesverdig rolig Jostein dagen derpå.

Han satt fortsatt i setet da traktoren stoppet og kunne krabbe uskadd ut av hytta - uten en eneste skramme.

Sjekk bremsene på henger´n!

Hengeren var en vanlig landbrukshenger som Jostein blant anna bruker å frakte baller med og som han setter lemmer på når han skal til mølla med korn. Til dagligdagse gjøremål bruker Jostein vanligvis ikke bremsene på hengeren, slik at det er sjelden disse kontrolleres. Klok av skade anbefaler Jostein alle yrkeskollegaer om å sjekke hengerbremsene med jevne mellomrom.

Powered by Labrador CMS