Claas Avero-tresker

Stabilt treskermarked

Nøyaktig 100 treskere er status når sesongen 2010/2011 er gjort opp. Rekkefølgen mellom merkene er uendret, og fordelinga mellom dem er i stor grad som før.

Publisert

Rekkefølgen i treskermarkedet er akkurat som vanlig: Claas troner øverst, foran MF. New Holland er på en stødig tredjeplass, før John Deere kommer som fjerde og siste merke. Siste sesong har verken CaseIH eller Deutz-Fahr levert skurtreskere.

Gjennomsnittlig skjærebordsbredde siste år er 16,0 fot, som er litt opp fra i fjor. I den store klassen leder Claas , knepent foran hjorten. Det store volumet, både totalt og for Claas, er imidlertid i klasse medium. Der er Massey Ferguson sterkeste merke, fire treskere større enn den lysegrønne. New Holland tar teten i klassen som på internasjonalt vis er betegnet som large. New Holland og Claas ha forøvrig treskere i alle tre klassene. MF ha kun solgt maskiner i Medium og Large, mens John Deere kun er representert i Large og XL.

Totalmarkedet er ø

rlite ned fra i fjor, uten at vi ser noe poeng i å gjøre noe stort nummer ut av det. Det norske treskermarkedet er nemlig så lite at du trenger flere år for å kunne gi en noenlunde pålitelig analyse. Siste fem sesonger er gjennomsnittlig treskersalg 101 maskiner, noe som bare understreker hvor standard siste sesong er. Avviket i merkenes markedsandeler mellom siste sesong og totalen for siste fem sesonger er heller ikke spesielt stort.

Konklusjonen er det dermed liten grunn til å stusse på: Det norske treskermarkedet er for tida svært stabilt.

Powered by Labrador CMS