Lakkering Duun_1
Lakkering Duun_1

Sandstorm i lakkeringslinja

Duun har oppgradert lakkeringslinja. Blant annet skal samtlige produkter sandblåses før lakkering, for å sikre best mulig lakkfeste.

Publisert

Automatisk pulverlakkering.

Sandblåsingen skjer i et slyngerenseanlegg, der komponentene transporteres gjennom et blåsekammer, før de sendes videre til forbehandling og lakkering. Det er skinner i taket, med fester tilpasset de ulike komponentene, som sørger for bevegelse i lakkeringslinja.

Forbehandlingen er oppdelt i åtte trinn, med avfetting, tilføring av jernfosfat og passivering. Deretter pulverlakkeres komponentene i en boks med gjenvinning. På veien videre til monteringslinja, kjøres komponentene gjennom en herdeovn, som holder en temperatur på 200 grader celsius.

Anlegg for vannrensing.

Hele systemet skal operere uten bruk av løsemidler. En annen fordel, skal være at slipekanter slettes ved hjelp av sandblåsingen, noe som medfører mindre manuelt arbeid.

Inngående prosessvann filtreres for stabil vannkvalitet. Det er i tillegg montert et inndampeanlegg for å unngå uheldige utslipp fra lakkanlegget til kommunalt avløpsnett.

Powered by Labrador CMS