Orkel bredplast
Orkel bredplast

Orkel fornøyd med bredplastsalget

Så langt i år har Orkel og Forsentralen solgt ca. 1500 ruller bredplast. Det er Orkel veldig godt fornøyde med.

Publisert

Rune Kvikne kjører med bredplast på sin Orkel GP 1260 HiT, og er godt fornøyd med systemet.

Ifølge Orkel er responsen på deres bredplastløsning nesten bedre enn forventet. Både HiQ og GP1260 HiT leveres nå med bredplast, og utifra salget av bredplast, ser det ut som om kundene bruker denne muligheten.

1500 ruller bredplast tilsvarer omlag 250 000 rundballer, avhengig av hvor mye plast som legges på hver ball.

- I korte perioder har både Forsentralen og Orkel vært tomme for plast, og det er tydelig at de som har startet med bredplast ikke vil ha nett som erstatning. Flere entreprenører melder at det er bredplast som er kriteriet for om de får jobben. Bønder som vi har vært i kontakt med, sier at de viktigste faktorene for å velge bredplasten er fôrkvaliteten, og videre, mindre arbeid med utfôringa, opplyser Orkel-sjef Jarl Gjønnes.

Orkel tilbyr nå sin bredplastløsning i sju land, og Orkel mener bredplasten er et epokeskifte innen rundballepressing. Selv om andre produsenter også jobber med bredplast, er Orkel enn så lengde den eneste produsenten som tilbyr bredplast i ordinært salg.

På vår debattforum er Orkel bredplast ett av temaene om dagen. Vil du være med i diskusjonen, eller bare lese andres erfaringer om systemet, klikker du her.

"
Powered by Labrador CMS