Brielmaier 6 Meter 003
Brielmaier 6 Meter 003

Motorslåmaskin med autostyring

Brielmaier Megamäher Duo6 har seks meters arbeidsbredde, førerløs autostyring og klaterer like bratt som geiter.

Publisert

Brielmailer Megamäher Duo 6 kan enten kjøres manuelt...

Motorslåmaskina Brielmaier Megamäher Duo 6 slår bokstavelig talt alt vi har sett av slik utstyr tidligere. Den består av to standardmaskiner med 27 hk hver og en seks meter brei og fleksibel dobbel fingerbjelke. Under slåing betjenes kun den ene maskina, mens et Linux-basert styreprogram sørger for at drifta av maskin nummer to synkroniseres med hovedenheten.

Både hjul og slåttebjelke drives hydraulisk. Skal du slå gras langs vannkanter, kan den ene maskina flyttes til midten, og ved transport plasseres de på hver sin ende.

...eller førerløst via GPS og autostyring.

Det geniale er allikevel ikke bredden. Slåmaskina kan nemlig leveres med trådløs fjernbetjening og førerløs autostyring. For å bruke autostyringa må ytterkantene på jordet være kjent, enten ved å laste inn ferdige kartdata, eller at bakskåren slås manuelt. Når omrisset på arealet er definert, lager elektronikken et optimalt slåtteprogram for det gjenstående arealet. Deretter kan brukeren aktivere autostyringa og sette seg i jordekanten med en avis og kaffekopp mens Megamäher Duo 6 slår jordet helt automatisk. I tilfelle det dukker opp en nysgjerrig unge eller en skremt rådyrkalv i arbeidsområdet, sørger et infrarødt kamera for at disse oppdages og at maskina stopper.

Den seks meter breie fingerbjelken er fleksibel slik at den følger terrenget.

En komplett enhet med to maskiner koster om lag 45 000 euro, men produsenten forteller at naboer som har Brielmaier motorslåmaskin fra før, kan bruke maskinene de har, og kun kjøpe knivbjelken og styringa som er priset til 8000 euro. Kapasiteten er inntil 40 dekar per time, opplyser produsenten.

Powered by Labrador CMS