claas arion 640.jpg
claas arion 640.jpg

Etterlysing: Claas Arion 640

Natt til forrige lørdag ble fire Claas-traktorer stjålet fra Akershus traktor på Jessheim. Den ene, en Arion 640 med laster, er ikke kommet til rette.

Publisert

Det er en traktor som denne, men med laster, som er etterlyst etter tyveriet fra Akershus Traktor.

Traktortyveriet fortoner seg som en meningsløs miks av vandalisme og miljøkriminalitet, med flere underlige detaljer.

Natt til 19. november

I to-tre-tida natt til lørdag 19. november ble tyveriet av to nye Axos traktorer faget opp av overvåkningskameraer hos Akershus traktor. Etter omlag en halvtimes grisekjøring ble disse satt tilbake. Den ene er moderat skadet, mens den andre er betydelig ramponert. Videre ble en Arion 430 stjålet. Den ble funnet et annet sted etter en brutal skogstur. Den fjerde traktoren, en Arion 640 med laster, er søkk borte.

Sto til klargjøring

– Sistnevnte er en uregistrert, kundesolgt traktor som sto til klargjøring, forteller Torstein Simengard i Lantmännen Maskin til Bedre Gardsdrift.

Stjålet av traktorkyndige?

Ting tyder på at traktorene er stjålet av traktorkyndige som har hatt tilgang til nøkler. Traktorene er ikke brutt opp, og videobildene viser at tyvene ikke har hatt problemer med slike ting som å aktivere lasterspak eller finne høvelige gir. Dessuten er det ikke utenkelig om personene har hatt en viss lokalkjennskap, for kjøringa har funnet sted på skogsveger og turløyper som ikke hvermansen umiddelbart ville siktet seg inn på. Imidlertid er det mye som vitner om at gjerningspersonene ikke er å rekne som pålitelige traktorførere. De har kjørt ned trær og ødelagt mye på sin veg, noe stadige funn av knust glass og stygge merker på skogen vitner om.

Anmeldt til politiet

Saka er sjølsagt meldt til politiet, men Lantmännen Maskin og Akershus Traktor oppfordrer samtidig alle som har tips i sakens anledning til å ta kontakt med dem eller med politiet.Nyttige telefonnumre Lantmännen Maskin: 66 75 20 00 Akershus Traktor avd. Jessheim: 63 94 85 80Politiet: 02800

Powered by Labrador CMS