UMB

Teltleir for husløse UMB-studenter

ÅS: 200 studenter ved Universitetet for miljø- og biovitenskap mangler tak over hodet ved studiestart. Derfor har Studentstyret i Ås anlagt en teltleir på plenen foran Urbygningen. Teltaksjonen er nå blitt nasjonal.

Publisert

Indianerleir: På plenen foran Urbygningen er det nå 20 telt. Det hvite, store teltet bakerst er forsyningsteltet.

Aksjonen ” Teltleir for husløse UMB- studenter” skaffer mange et tiltrengt sted å sove, men markerer samtidig den prekære bosituasjonen for studentene.

20 hustelt og ett forsyningstelt

- Jeg tror dette vil være med å bidra til å forkorte køen for husløse studenter, sa Kim Kantardjiev, leder i Norsk Studentorganisasjon. Sammen med rektor Hans Fredrik Hoen holdt han appell på trappa til Urbygningen med mange husløse studenter som tilhørere. Derfra hadde de god utsikt ned til teltleiren som nå omfatter et snes telt, samt et hovedtelt hvor camperne kan få litt mat i livet og varme seg foran ovnen.

Nasjonal aksjon

Kantardjiev roste Studentstyret for god jobb med aksjonen, og opplyste om at dette nå er blitt en nasjonal aksjon hvor andre universiteter og høgskoler gjør det samme som de husløse UMB-studentene.

- Boligsituasjonen for studentene er et problem i nesten hele landet, men Ås har det vanskelig fordi lokalmiljøet rundt universitetet er mindre. Antall boliger på det private markedet blir derfor langt færre enn i de store byene, sa Kantardjiev.

Rektor maner til innsats

Rektor Hoen sa i sin appell at det nå er viktig å få alle aktører på banen for å bedre på studentenes bosituasjon.

- Samskipnaden må få tilsagn om flere boliger, slik at de kan jobbe videre med å fortette studentbyen Pentagon. Ås kommune må tilrettelegge bygging av flere boliger i reguleringsplanene sine, og de private utleierne må komme enda sterkere på banen. Alle må bidra, mente han.

(Kilde: Hanne Væren, Ås Avis)

Powered by Labrador CMS