nødtelefon

Hordaland: Først med nødnummer for bønder

Nå kan bønder i 18 Hordaland-kommuner ringe 07052 ved akutt sjukdom eller ulykke og på den måten få overlatt ansvaret for dyra til Landbrukstenester Hordaland. Målet er å gjøre tjenesten landsdekkende.

Publisert

Ordninga tok til 24. juni i år. Nødnummeret er operativt alle sju ukedager og gjennom hele året.

Rykker ut tusen ganger i året

Landbrukstenester Hordaland (LTH) er ei samling av mange avløserlag og favner kommunene nord for Bjørnefjorden og Hardagerfjorden, unntatt Masfjorden og Voss.

LTH har i løpet av året tusen vikariater innen landbrukssektoren, men tilbyr også sine tjenester til næringslivet ellers og til private

Nasjonalt nødnummer?

På årsmøtet til Norske Landbrukstenester (NLT) i 2010 fremma ”Hordaland-benken” et forslag om at NLT skulle arbeide for en landsdekkende beredskapsordning basert på landbruksvikarordninga med garantert avløsning ved akutt sjukdom eller ulykke. Forslaget ble vedtatt.

07052 på landsbasis

LT Hordaland arbeider nå for at 07052 skal bli et nasjonalt nødnummer, og at bønder som ringer dette automatisk skal bli satt over til vakttelefonen i sitt område.

Dersom de lykkes, vil det være en milepæl for avløserlaga og Norske Landbrukstenester, skriver Fylkesnytt fra Hordaland. NTL har som mål å få 90 prosent av norske bønder som medlemmer i avløserlaga.

Powered by Labrador CMS