Disco 9100 C Autoswather_4
Disco 9100 C Autoswather_4

Claas er klar til 2012

I Juli presenterte Claas en rekke nyheter. Vi var på plass i Connantre i Frankrike. Her får du en smakebit.

Publisert

Blant nyhetene finner vi fire nye rundballepresser, Rollant 374, 374 RC, 375 RC og 375 RC Uniwrap. Rollant 355 leveres heretter kun som singelpresse. De tre gamle travhestene, Dominator 130, 140 og 150, erstattes nå fult og helt av Avero- serien. Den eksisterende Avero 240, får en lillebror, nemlig Avero 160.

Slekter på storebror

Selv om likhetene er mange, er det enkelt å skille Rollant 455 og 375. Rollant 375 står i bakgrunnen.

Av fire nye modeller i Rollant-serien, kan 375 Pro utstyres med pakkebord. Pro-betegnelsen betyr at knivbroa kan senkes hydraulisk. Gjennom terminalen i hytta, alarmeres føreren ved hjelp av et lydsignal, via en trykksensor i hydraulikkretsen, når rotoren er i ferd med å pakkes. På den måten kan du tillate deg å ligge tett opp mot kapasitetsgrensen til rundballepressa, men samtidig ha

kontroll på innmatinga. Hvis uhellet først er ute, og du tetter rotoren, skal det være mulig å bruke et automatisk program gjennom terminalen, Claas Communicator, for å kjøre i gang rotoren på nytt. Trykk på knappen, og knivene senkes for enklere passasje, mens transmisjonen på pressa kjøres opp til en hastighet på 300 o/min, før knivene igjen heves. Ingen knestående riving og sliting altså.

375 leveres med systemet kalt MPS (Maximum Pressure System). Dette fungerer slik at tre pakkeruller felles inn i kammeret når ballen har nådd en diameter på 1,0 meter. Disse holder et visst trykk på ballen, hel til den har nådd sin endelige diameter på 1,25 meter. Systemet er likt det du finner på toppmodellen, Rollant 455.

Slutt for Dominator

Avero 160 har i oppgave og fylle skoene etter Dominator. Treskeren er utstyrt med en Caterpillarmotor på 6,6 liter som yter 158 hk (ECE R 120). I likhet med Avero 240, har 160 et renseverk bestående av fire ristere, med lengde på 3,9 meter. Treskeverket kan ellers sies å være konvensjonelt. Slageren er

1060 mm bred, med en diameter på 450 mm. Platene i broen er utskiftbare. Korntanken rommer 4200 liter. Hytta byr på armlenbetjening av både skjærebord og treskeverk. Fremst på armlenet finner du CIS (Claas Information System) som gir deg informasjon om tank- og temperaturvisning, gjennomstrømning, slagerhastighet og viftehastighet.

Samler bredt

Med sine to hydraulisk drevne samlebånd, tillater Disco 9100 C Autoswather at du samler hele 18 meter med eng, i ei stripe som måler 12 meter i bredden. På den måten kan du rake sammen 18 meter til en fyldig grasstreng, ved

For å redusere søl av finpartikler er maskina utstyrt med hel bunnplate under crimperen.

hjelp av ei solid samlerive. 9100 C leveres med lastkjennende hydraulikk, i tillegg til Active Float. Sistnevnte er et system som overfører vekt fra slåmaskina til traktoren.

Les mer om disse, og se flere nyheter fra Claas i neste utgave av Bedre Gardsdrift.

Powered by Labrador CMS