Framside BG 1106

BG 6/11: Tidens pressetest

Endelig er resultatene her. Over 11 sider forteller vi deg hvordan 11 kombipresser presterer i norsk gras.

Publisert

11 kombipresser viser hva de duger til.

Bedre Gardsdrift 6/11 er levert Postens distribusjonssenter. Etter planen dukker det opp i postkassene i neste uke.

Det er med en viss stolthet vi i samarbeid med Norsk Landbruksrådgivning og GKN Walterscheid presenterer tidenes pressetest. Gjennom praktisk bruk har vi målt ballevekt, effektbehov og energiforbruk, syklustider og kapasitet. Vi har ikke kåret noen sammenlagt vinner, enkelt og greit fordi du ikke får både i pose og sekk.

Denne testen er kun tilgjengelig for våre abonnenter. Men det finnes håp for deg som ikke har vært forutseende nok til å sikre deg et abonnement. På Buy and read kan du kjøpe en elektronisk utgave. Den er tilgjengelig for nedlasting mandag 29. august.

Sjøl om pressetesten er tar store deler av bladet, har vi også denne gangen mange og varierte saker. Her er noen smakebiter:

Eriks delelager

" – Mange vil nok betegne dette som en skraphaug. Men her finner jeg komponenter til nyttige innretninger i hverdagen, forteller Erik Larsen på Søtland gård i Trøgstad.

Fullvoksen Zetor

I traktortesten denne gangen setter vi Zetor Forterra 125 under lupen. Den egenutviklede motoren er moderne og imponerende, men på andre områder har tiden stått stille for den røde tsjekkeren.

Tidenes produktlansering

John Deere lanserte 100 nye produkter i Lisboa i sommer. Vi viser deg noen smakebiter på hvordan arrangementet ble gjennomført.

Ut med Dominator inn med Avero

Dominator er historie. Vi var i Frankrike da Claas hadde visning av nye produkter for gras og korn

Råsterke småtasser

Nærmere tusen tilskuere møtte opp på traktorcross på Kirkenær i juni. Det er jo ikke hver dag du ser en MF 35 V8 eller en Deutz 4005 med 9 liters motor.

Landbrukstraktoren -en evighetsmaskin

Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS viser at det finnes 228 517 registrerte traktorer i Norge, og de fleste er svært nær veteranalderen. Gjennomsnittstraktoren er hele 26,7 år.

Avanserte lukemaskiner

I Vestfold er det to lukeroboter som hver erstatter 12 personer. Vi har sett dem i bruk.

Proff veihøvel fra gardssmia

Ved hjelp av god fantasi, godt øyemål og god tilgang til skrapstål, skreddersydde Ola M. Ørstad sin egen veihøvel.

Setter bort fôringa

Stadig flere nederlandske mjølkebruk setter bort fôringa til entreprenører med sjølgående og sjøllessende fullfôrvogn. Resultatet er bruk av flere fôrmidler, lavere fôringskostnader, høyere ytelse og mer tid med dyra.

Presisjon i førersetet

Traktor, redskap og trygghet er en av de mest populære tevlingene på BUs landsstevne. Vi fulgte med da paller skulle stables og hengere ble rygget.

Skottland og Skåne

I sommer har vi vært på Borgeby fältdagar og på Royal highland show i Skottland. Vi gir deg en smakebit fra disse to veldig forskjellige arrangementene.

Skruvogn framfor tresker

Johan Børresen og Joar Lund Jacobsen tresker 3500 dekar i år. Normalt tilsier det to treskere. Men ei nyinnkjøpt skruevogn har utvidet kapasiteten på gammeltreskeren med 20-30 prosent.

BG junior prøvekjører

BG junior har prøvekjørt den nye traktorbanen i Hunderfossen lekepark. Hva den yngre generasjonen syntes, kan du lese om på side 90 og 91.

Powered by Labrador CMS