Agrisjå (messeområde)_2

30 000 på Agrisjå

Over 30 000 besøkte Agrisjå de tre dagene messa varte, og det ble handlet maskiner og utstyr for over 200 millioner kroner.

Publisert

Mye folk og stort sett godt vær preget Agrisjå.

Dermed ble Agrisjå 2011 den messa arrangørene håpet på. Daglig leder i Agrisjå, Ole T. Hofstad, forteller at det er flere faktorer som har bidratt til å heve nivået på årets messe.

- Viktigst er nok enigheten med maskinbransjen om å arrangere hvert tredje år, noe som bidrar til at de store maskinaktørene har å forholde seg til én stor fagmesse i landet hvert år. Andre viktige faktorer har vært et bredere tilbud til folk flest, større innslag av gårdsmat og husflid, en fin husdyrutstilling og ikke minst innslaget av jakt, fiske og fritid, som denne gang ble betydelig, sier Hofstad i en pressemelding.

Ny plass i 2014?

Arrangørene starter allerede nå planleggingen av Agrisjå 2014, og de har noe utfordringer å ta tak i. Dagens utstillingsområde er nemlig under press, og kommunen ønsker å etablere en kunstgrasbane der dagens maskinutstilling er plassert.

Hofstad sier at dersom kommunen vil bruke området til andre formål, må de vurdere andre arenaer i Trøndelag, men målet er å beholde Agrisjå i Stjørdal.

Maskinbransjen må med

Som kjent arrangeres Agrisjå, Agroteknikk og Agrovisjon i en tre-års syklus. Agrisjå fikk en knekk for noen år siden da de mer eller mindre ignorerte maskinbransjens ønsker. Etter at trønderne innså at de var avhengige av et samarbeid med maskinbransjen, har de laget et svært vellykket konsept som høster mye skryt, både fra utstillere og besøkende. Den tredje messa, Agrovisjon, har etter manges mening ikke funnet seg sjæl. Vi håper de tar lærdom av trønderne, og andre, slik at også Sør-Vestlandet får ei messe i samme divisjon som Trøndelag.

I 2012, nærmere bestemt 15. - 18. november, er det igjen tid for Agroteknikk på Lillestrøm. Så sett av disse datoene sjøl om det er over et år fram i tid.

Powered by Labrador CMS