Underhaug Silatrailer_1
Underhaug Silatrailer_1

Rundballevogn fra Underhaug

Underhaug vil tilby enkel og sikker transport av rundballer, og lanserer nå Silatrailer.

Publisert

Enkel konstruskjon for sikker rundballetransport.

En medvirkende inspirasjon til Silatrailer, er en reportasje i Småsmart i Bedre Gardsdrift nr. 9 2010. Ole Myhrene hadde vært på tur til USA, og sendte oss bilder av et par rundballehengere. Flere lesere kontaktet oss for å vite mer om vogna, og gi tilbakemelding om at dette var en god idé. En av disse var daglig leder i Underhaug, Ben Henrik Underhaug.

Nå har Underhaug laget en norsk utgave av ballehengeren. Mens amerikanerne har to-akslede hengere, har Underhaug valgt en enklere løsning med enkel hjulaksel.

- Prototypen har plass til 10 baller. Åtte plasseres i krybbene, mens de to siste plasseres over hjulene. Vogna er dimensjonert for 10 tonns totalvekt. Med fullt lass vil 2,7 tonn hvile på kroken mens hjula bærer resten, sier Ben Henrik Underhaug.

Prototypen er svært enkel, og uten bremser. Bremser kommer, lover Underhaug. Nå er det viktigste å teste konseptet i praksis. Underhaug forteller at interessen for en enkel ballevogn for sikker transport av rundballer er stor. Nå venter han spent på responsen fra markedet.

- Den endelig kalkylen er ikke klar, men vi antar at vogna vil koste snaut 60 000 kroner. Første visning vil være på Felleskjøpet Rogaland sin grasdemo i slutten av mai. Neste visning blir Agrisjå i August, sier Ben Henrik Underhaug.

Kraftige hjulskjermer som tåler vekten av blaute rundballer.

Den amerikanske originalen som ble presentert i Bedre Gardsdrift 9/2010. Foto: Ole Myhrene.

Powered by Labrador CMS