orkel hengar stat opp.jpg
orkel hengar stat opp.jpg

Dobbelt norsk på hengerstatistikken

Første kvartal i år er det registrert 16 prosent flere traktorhengere enn samme periode i 2010. Orkel styrker 1. plassen, mens Foss-Eik kaprer andreplassen foran Weckman.

Publisert

Regstat traktorhengere Q1 2011 / 2010.

For å ha sagt det med en gang. Feilkildene i registreringsstatistikken for traktorhengere er mange, og produsenten "andre" er veldig stor. Etter å ha luket ut det vi med sikkerhet vet ikke er traktorhengere, og latt tvilen komme de tiltalte til gode der vi er i tvil, ender vi på 303 nyregistreringer i første kvartal 2011. Det er 41 flere enn samme periode i fjor. Tallene inkluderer tradisjonelle hengere, dumperhengere og maskintraller. ATV- og bilhengere er utelatt.

På grunn av feilkildene, er det farlig å legge for stor vekt på markedsandelen. Vi kan allikevel konstatere at Orkel har registrert 2,4 ganger så mange hengere som nummer to, og øker sin markedsandel.

Foss-Eik er også på hugget. I likhet med trønderne kaprer "skredderne" på Bryne markedsandeler. De klatrer opp til andre plass, på bekostning av Weckman.

Ifølge statistikken, er økningen fra 2010 til 2011 nærmest identisk med salgsøkningen til Orkel og Foss-Eik. Spesielt for Foss-Eik, som kun produserer skreddersydde hengere, og som tar seg betalt deretter, må registreringstallene være svært hyggelig lesning.

For å øke kvaliteten på statistikken må antallet "Andre" hengere reduseres. En del hengere er navnløse hjemmebygg, men feilkoding i Autoreg, enten av av forhandlere eller trafikkstasjoner, antas å være et viktig bidrag til at denne potten er så stor. Opplysningsrådet for veitrafikk, OFV, sier til Bedre Gardsdrift at de har vært i kontakt med TLIF (Traktor- og Landbruksmaskin-Importørenes Forening) for å ta tak i dette, men at TLIF ikke har respondert på henvendelsen. Herved er påminnelsen gitt!

Powered by Labrador CMS