0311_bedregardsdrift
0311_bedregardsdrift

BG 3/11 Gjør klart for såing

Våronna er så vidt i gang enkelte steder i landet. Vi gir deg noen tips for å gjøre såmaskina klar til innsats.

Publisert

BG 3/2011

Bedre Gardsdrift nr. 3 ble levert posten før helga, og dukker når som helst opp i postkassene til våre drøyt 15 000 abonnenter. Her er noen smakebiter fra det 108 sider tjukke bladet:

Gjør klart for såing

Denne gangen lar vi såmaskina pryde framsida vår. På side 48 gir mekaniker Erik Håkenby nyttige vedlikeholdstips som bidrar til en problemfri såing.

Satser på gris

Øyvind Øxseth og Linn Andrea Reinersen i Løten investerer 10 millioner i nytt grisefjøs. Nå håper de på lave kornpriser og lav rente framover.

Liten trinnløs variant

Deutz-Fahr tilbyr nå trinnløs transmisjon fra 100 hk. Vi har prøvekjørt Agrofram TTV 430. Kompakt traktor med god sikt er litt av det vi noterte oss.

Puster Puma i nakken

Vår PowerGear-test denne gangen tar en nærmere kikk på Case IH Maxxum 140 Multicontroller. Nesten en Puma, er vår konklusjon.

Kombipressa presser seg fram

Omlag 70 prosent av alle nye presser er kombipresser, viser tall Bedre Gardsdrift har samlet sammen.

- Entreprenørene kjøper nesten utelukkende nye presser og prisene på brukte presser faller, erfarer en av Norges største presse-importører, Helge Klemetsen i Maskindrift.

Knivsliper for proffene

Er du lei av å slipe knivene til pressa eller lessevogna manuelt? Det finnes et automatisk alternativ, men det koster.

Da dieseltraktoren kom til Oppdal

Dieselmotorens inntog i traktorverdenen sitter friskt i minnet hos 92 år gamle Oddvar Hoel fra Oppdal. Han kan se tilbake på ei lang karriere som landbruksmekaniker.

Nye ridere fra Husqvarna

Husqvarna tilbyr to nye modeller frontklippere i mellomklassen. Med disse maskinene håper konsernet også å erobre deler av det profesjonelle markedet, men samtidig være et alternativ til mindre grasklippertraktorer.

Vi har også tatt en kikk på det nye motorsagsverdet til Husqvarna og sett hvordan sverdene produseres ved fabrikken i Sarpsborg.

Duun på rett vei

I vår brukertest av vedmaskiner denne gangen, er det Duun som får gjennomgå, på godt og vondt. Etter en rufsete oppstart ser det ut til at den røde og gule maskina fra Trøndelag er på rett kurs.

Millioner i ved

Etter et ukjent antall gratistimer, kvelder og helgedager, har det som startet i det små blitt en millionbedrift for Kjetil Røste og Robert Sundby fra Hønefoss.

Ensileringsmiddeloversikten 2011

Aldri en vår uten ensileringsmiddeloversikten fra Bedre Gardsdrift. Driver du økologisk produksjon, skal du holde tunga rett i munnen når det gjelder godkjente ensileringsmidler. Stoffet natriumsformiat har skapt mye surr. Godkjent, ikke godkjent og nå godkjent igjen, men bare ett år.

Unngå parasitter

Parasitter er noe alle som driver med storfe må leve med. Veterinær Oddfrid Vange Bergfjord gir gode råd i kampen mot snylterne.

Fem sider Sima

Vi har gitt noe drypp på nett allerede. I BG3 får du mer utfyllende informasjon om nyhetene på Sima

Nytt grisefjøs på 10 uker

Firmaet Grisebillibygg satser på danske modulbygg for gris. Vi har besøkt Nibble lantbruk AB utenfor Stockholm for å ta en nærmere kikk på de spesielle grisehusene.

Pluss mye mer

Hva mer vi har fylt bladet med, finner du snart ut av, forutsatt at du er abonnent. Er du ikke abonnent, finnes det flere fine løsninger. Den aller enkleste er å bestille et abonnement her og nå, ved å fylle ut navn og adresse her. Vil du derimot bare laste ned dette ene bladet, er det fritt fram her inne.

"
Powered by Labrador CMS