limousin-logo
limousin-logo

Limousin leder an i Danmark

Limousin er den klart ledende kjøttferasen i Danmark. Den kan skilte med over 22 000 reinrasa dyr (2008-tall).

Publisert

Medlemmer av den danske Limousin-foreninga vet å flagge rasens mange fordeler.

Simmentaler på andreplass har om lag 10 000 og Hereford i overkant av 9000 reine individer.

Mange fordeler

Det er rundt regnet 18 kjøttferaser i Danmark. At kjøttproduksjonen på Limousin er størst skyldes lette fødsler, høy daglig tilvekst og en framifrå slaktekvalitet.

Tidlig ute

Vi skal heller ikke glemme at Danmark som det fjerde landet i verden begynte å importere den franske rasen allerede i 1969. Siden har de fortsatt med å ta inn livdyr, embryo og sæd. Det finnes over 8000 reinrasa, stambokførte kyr av Limousine i Danmark. Et effektivt avlsarbeid har medført anerkjennelse verden over, og landet har en betydelig eksport. av elitedyr.

Stor forening

En annen medvirkende årsak til suksessen er en oppegående Dansk Limousine Forening med 750 medlemmer og et eget medlemsblad, Limousine-nyt, som utkommer seks ganger i året.

Selger kalvekjøttet dyrt

Limousinprodusentene har også en eget omsetningsselskap, Limousine Unik, som selger kalveslakt til forbrukere med tjukk lommebok. Hvert år omsettes tusen kalvekropper til en god overpris. I 2008/2009 sikret selskapet medlemmene en merpris på kr. 3,57 per kilo. Limousin-rasen er kjent for å produsere mørt kalvekjøtt helt opp til tolv måneders alder. Nettotilveksten er på 845 gram, men den er stadig på stigende kurs takket være et godt avlsarbeid.

Oppegående på inseminering

Limousine er også den ledende rasen når det gjelder inseminasjon med kjøttsæd i vanlig mjølkebesetninger med hele 33 prosent av samtlige insemineringer.

Powered by Labrador CMS