Gallignani_1

Gallignani blir Kverneland og Vicon i Norge

Rundballepresser og ballepakkere produsert ved Gallignani-fabrikken, vil bli solgt eksklusivt som Kverneland og Vicon i Norge.

Publisert

En av Europas mest moderne redskapsfabrikker.

Avtalen mellom Kverneland Group og Gallignani innebærer at rundballepresser og ballepakkere produsert ved Gallignani-fabrikken, vil bli solgt eksklusivt under Kvernelands varemerker Vicon og Kverneland i Norge og Sverige. Det sier Kverneland Group sin grasdirektør, Claus Udengaard Thomsen, til Bedre Gardsdrift.

- I Norge skal produktene selges av Felleskjøpet, mens distribusjonen i Sverige vil skje via Kvernelands eget salgsselskap, supplerer Mats Tykesson, sjef for Kverneland Skandinavia.

Gallignani produserer i dag presser for Fendt, MF og Pöttinger. Kverneland har inngått avtale med Agco, om at deres forhandlere i Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Irland, Spania og Polen i framtiden skal få pressene via Kverneland.

Kvernelands presser blir ingen blåkopi av pressene som i dag ruller ut av fabrikken i Russi i Nord-Italia. Styresystemet kommer fra Kvernelands egen elektronikkfabrikk, og er nyutviklet. Designet er også nytt.

Vinn - vinn

– Vi er svært tilfreds med avtalene med både Gallignani og Agco. Gallignani har et svært godt produktprogram, men begrenset distribusjonsnett. Kverneland kan tilby en svært kompetent salgsorganisasjon, som både Gallignani og Agco vil nyte godt av. Dette er en vinn – vinn situasjon for alle involverte, sier Udengaard Thomsen.

Udengaard Thomsen forteller videre at Kverneland vil kjøpe seg inn i det italienske familieselskapet, og at fabrikken i Russi vil bli kjernen i et nytt kompetansesenter for presser og ballepakkere i Kverneland Group.

Moderne fabrikk

Gallignanis pressefabrikk ble bygget etter at Agco valgte Gallignani som presseprodusent for MF og Fendt for få år siden. Fabrikken er en av de mest moderne redskapsfabrikkene i Europa, og er sentralt plassert i en av Europas ledende industriregioner. Fra Russi er veien forholdsvis kort til både Breganze, der Agco har samlet sin treskerproduksjon, og Toriono, hvor Fiat og CNH holder hus.

– Vi ble positivt overrasket over kvaliteten på produktene og ikke minst hvordan de fungerer under våte og tunge forhold, forteller Udengaard Thomsen.

Kontrollert oppstart

Sjøl om pressene har overbevist under testkjøring i England, velger Kverneland å starte litt forsiktig i Norge.

– Forholdene i Norge er tøffe. Vi starter derfor med en begrenset produktbredde og et begrenset antall maskiner. På den måten sikrer vi optimal oppfølging og service i oppstartsfasen, sier Mats Tykesson.

Når det gjelder Skandinavia, er det variabelpressa og ballepakkerne som introduseres først. Deretter kommer fastkammerpressene. Gallignanis kombipresse, pickuppresse og storballepresse blir ikke lansert i Skandinavia i første omgang.

Kombipresse kommer

Sjøl om presseprogrammet til Gallignani er bredt, så er det ikke komplett. Blant annet mangler det ei kompakt kombipresse tilpasset Skandinavia.

– Målet er å bygge et sterkt program av kombipresser tilpasset nordiske forhold, avslører grasdirektøren.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS