Valtra Brasil_01 A750

Valtra do Brasil 50 år

Valtra er mer enn finsk sisu. Sist uke feiret Valtrafabrikken i Brasil 50 år.

Publisert

Juoko Tommila (t.v. - pensjonert Valtra-sjef) og Jari Rautjärvi (CEO Valtra) tilbake på gamle tomter sist uke. Her sammen med en av Valtras storselgere i Brasil, BH205.

26. januar 1960 åpnet Valtra sin fabrikk i Moga des Cruzes, en times kjøretur nord-øst for Sao Paulo. Valtra do Brasil er Brasils første, og største traktorfabrikk og har siden starten produsert mer enn 350 000 traktorer.

28. januar var det stor feiring i Moga des Cruzes, og en rekke høgstående politikere fra blant annet delstatsregjeringa i Sao Paulo deltok på feiringa.

I 2009 ble det solgt totalt 38 000 traktorer i Brasil. Av disse kom 9300 fra Valtra. De gule traktorene er spesielt populære på de store sukkerrørplantasjene.

Agcos toppsjef i Sør Amerika, André Müller Carioba, på stigtrinnet til Valtras nye brasilianskproduserte rotortresker.

Fabrikken i Moga des Cruzes produserer også sine egne motorer. Motorene er i utgangspunktet identiske med motorene produsert i Finland, men har enklere innsprøytningssystem og klarer seg med Tier 0 og Tier II. Motorfabrikken produserer årlig 17 000 motorer. Av disse går 11 000 til Valtras traktorer, 1000 til skurtreskerne og 5000 til Massey Ferguson.

Fabrikken i Moga des Cruzes er i dag en selvstendig enhet, uavhengig av fabrikken i Finland.

Fram til Agco overtok Valtra i 2004, var Valtra do Brasil underlagt fabrikken i Finland og hadde finsk ledelse. Fra 2004 ble fabrikken en selvstendig enhet og navlestrengen til Finland ble på sett og vis kuttet. Nå har Agcos ledelse kommet på andre tanker, og ifølge Valtras toppsjef Jari Rautjärvi, tyder ting på at de to fabrikkene skal samarbeide mer og tettere enn hva de har gjort de siste fem årene.

Nye traktorer klare for levering.

Vi kommer med mer fra Brasil etterhvert, både på nett og i bladet.

Powered by Labrador CMS