colourbox is vatn-n.jpg

Sekunder fra å drukne

Ole Robert Karlsen skulle rydde snø på isen for en borierigg med en Volvo 650, da traktoren brått og uten forvarsel gikk til bunns. Karlsen berget med et nødskrik.

Publisert

Ingen god kjøreveg.

Ole Robert Karlsen skulle rydde snø på isen for en grunnboringsrigg, der det skal bygges ny bru for Rv 2 ved Svartfossen i Glomdal. Traktoren gikk under, men Karlsen rakk så vidt å hoppe ut først.

Karlsen forteller til avisa Glåmdalen at isen ble målt til å være 30 cm tjukk, som etter Arbeidstilsynets retningslinjer er tilstrekkelig til å bære fire tonn.

Etter å ha ryddet snøen av isen gjennom flere turer fram og tilbake, gikk det galt da han var i ferd med å avslutte arbeidet. 30 meter fra land gikk bakhjulet gjennom. Karlsen hoppet ut av traktoren, som sekunder senere befant seg på fire-fem meters dyp. Traktoren som ble brukt er en Volvo 650.

– Dette kunne gått mye verre, sier en lettet Karlsen. For få dager siden omkom en mann i Verdal, da traktoren hans gikk gjennom isen. Politiet sa da til Bedre Gardsdrift at de på det sterkeste advarer mot kjøring på isen, da man aldri kan være sikker på at isen holder jevn kvalitet. Det har i vinter også vært en lang rekke andre ulykker der folk heldigvis har berget, men der traktoren har gått til bunns.

"
Powered by Labrador CMS