VM pløying Bruce Redmon

Norsk 9. og 15. plass i pløye-VM

Norge måtte nøye seg med niende og en 15. plass i pløye-VM. I teigplogklassen ble det hjemmeseier for Bruce Redmond (bildet) fra New Zealand mens franske Fabien Landré seiret med vendeplog.

Publisert

Bruce Redmond hever trofeet over hodet.

Harald Bøhnsdalen i vendeplogklassen åpnet friskt og lå som nr. 4 etter den første pløyinga på stubbåker. Dessverre gikk det ikke like bra da han skulle pløye opp enga. En niendeplass er likevel mer enn godkjent. Blant de nordiske deltakerne var det bare Rolf Eliasson fra Sverige som klarte bedre. Han endte på fjerdeplass.

Vår andre deltaker, Jan Erling Aurstad, endte på 15. plass i klassen for teigploger. Trøsten får være at han slo både den svenske og den danske representanten. Beste av de nordiske, var Matti Rautiainen med sjetteplass.

New Zealand fikk ikke bare vinneren med teigplog, men også tredjeplass i vendeplogklassen. Det bekrefter hva vi viste på forhånd. Det er en klar fordel å pløye på hjemmebane.

Norge fikk likevel en form for seier. Vinneren i begge klasser brukte Kvernelandplog, men det skulle vel egentlig bare mangle. Av 56 deltakere var det bare tre som benyttet seg av et annet plogmerke!

Resultater

Teigplog

1) Bruce Redmond, New Zealand Ford og Kverneland

2) Andrew Mitchell Jnr. Skottland Ford og Dowdeswll

3 Samuel Gill, Nord-Irland Ford og Kverneland

15 Jan Erling Aurstad, Norge Ford og Kverneland

Vendeplog

1) Fabian Landré, Frankrike Fendt og Kverneland

2) Thomas Cochrane, Nord-Irland Case IH og Kverneland

3) Paul Henson, New Zealand Case IH og Kverneland

9) Harald Bøhnsdalen, Norge Case IH og Kverneland

Fabian Landré, Frankrike, tok en overraskende seier i vendeplogklassen.

Powered by Labrador CMS