Pezzolato5.jpg
Pezzolato5.jpg

Organisert vedsalg langs Møre- og Trøndelagskysten

Prosjektet Kystved SA i Hemne, Snillfjord, Hitra og Aure kommuner er avsluttet og selskapet Kystved SA har sett dagens lys.

Publisert

Målet til prosjektet har vært å etablere et lokalt selskap for omsetning av ved der lokale produsenter og skogeiere er andelshavere.

Selskapet Kystved SA ble registrert i desember 2008 og er et konkret resultat av et samarbeidsprosjekt mellom Hemne, Hitra og Snillfjord kommuner i Sør-Trøndelag og Aure kommune i Møre- og Romsdal.

Prosjektet ble igangsatt fordi det var ønskelig med en omsetningskanal for ved og bioprodukter, og at det var vokst fram en vilje blant lokale skogeiere/ vedprodusenter til å organisere vedomsetninga. Du må stå samla for å dekke behovet til storkjøpere.

Ideen om å sette i gang et prosjekt som gikk på salg og distribusjon av ved kom fra årsmøtevedtak i skoglagene i Aure/Tustna, Hemne, Snillfjord og Hitra.

Allskog BA har stått for den praktiske gjennomføringa av prosjektet i nært samarbeid med vedleverandører og kommunal landbruksforvaltning. Det ble også utvikla et samarbeid med Hemne Kraftlag BA, Hemne Næringshage, Dalum Regnskap ANS og Waade Informasjon System.

(Kile: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag)

Les rapporten om prosjektet Kystved SA her

"
Powered by Labrador CMS