Vedmaskin-Duun

Ny vedmaskin fra Duun på Dyrskun

I vinter lanserte Duun Industrier as vedmaskina VM 420. I Seljord viser de fram en enklere versjon; VM 360, samt ett nytt stokkestativ.

Publisert

Den nye VM 360.

For fire år siden lanserte Duun Industrier firmaets første vedmaskin, VM 100. I vinter kom oppfølgeren VM 420. Denne uka er VM 360 klar. Dette er ei vedmaskin som i spesifikasjoner vil ligge mellom den utgåtte VM 100 og toppmodellen VM 420.

Mekanisk betjening

Det som først og fremst skiller de to modellene fra hverandre er betjeninga. Mens VM 420 har servoassisterte spaker, er betjeninga på VM 360 mekanisk. Men du styrer fortsatt både innmating, kapping og kløyving med en spak. Spaken kan også justeres i høyden, for å finne en riktig arbeidsstilling.

Nesten lik oppbygging

Den enklere modellen har mye av den samme oppbygginga som storebroren. Det vil blant anna si egen kjølevifte til hydraulikktanken. Vifta blåser også vekk spon. Som på storebroren er hydraulisk regulering av kløyvekniven standard. Reint utseendemessig likner de også mye på hverandre.

Litt rimeligere

Ser vi på spesifikasjonene klarer den nyeste versjonen å kappe stokker med diameter opp til 36 centimeter. Det er 6 centimeter mindre enn VM 420. Kløyvekrafta oppgis til sju tonn. VM 420 har til sammenlikning en kløyvekraft på 8,5 eller 11 tonn. Prisene på den nye vedmaskina er ikke klare, men ifølge produsenten vil prisen naturlig nok bli en del under toppmodellen.

Nytt stokkestativ

Produsenten fra Åsen i Nord-Trøndelag har også jobbet med et nytt stokkestativ. Dette vil de også vise fram i Seljord 11. til 13. september. Stativet skal passe til begge vedmaskinene. Stokkestativet kan utstyres med tre drivruller, har gaffellommer for enklere forflytning og justerbare støttebein.

Duuns nye stokkestativ.

Powered by Labrador CMS