Saab 9_3

Grunnlegger av Agco vil overta Saab

Richard Johnston, en av grunnleggerne av Agco, er en av tre budgivere som kjemper om å overta bilprodusenten Saab.

Publisert

Å ha en fortid i Agco viser seg nå å være et godt utgangspunkt for å overta Saab.

Sjøl om Richard Johnston ikke lenger er tilknyttet Agco, skaper hans tidligere relasjon til landbruksmaskinprodusenten stor interesse blant analytikere som følger med på kampen om Saab.

Johnston er i dag en av flere investorer i det USA-baserte selskapet Merbanco. Hvorfor Johnston og Merbanco er interessert i Saab, skyldes angivelig linken mellom Valmet og Agco, ifølge Auto Motor & Sport. Finske Valmet har tidligere produsert Saabs cabrioleter og var også eier av Valtra, den gangen Valtras traktorer het Valmet.

Som tidligere skrevet her på gardsdrift.no, spekuleres det i om Fiat må selge CNH for å finansiere sine oppkjøpsplaner innen bilindustrien. Dette er naturligvis spekulasjoner som Fiat ikke vil svare på, og i skrivende stund ser det ut som det heller ikke blir aktuelt, all den tid Fiats oppkjøpsplaner er kraftig redusert.

Agco er et selskap med god økonomi, og vi skal derfor ikke helt utelukke at Johnston og hans Merbanco tar turen til sin tidligere arbeidsgiver for å tilby Agco en aksjepost i Saab. I disse finanstider er alt mulig.

Powered by Labrador CMS