Elmia Wood 09_01
Elmia Wood 09_01

Duun og Igland på Elmia

SVERIGE: Skogbruksmessa Elmia Wood åpnet i dag i Väggeryd, 30 km sør for Jönköping. Norske Duun og Igland er begge på plass med sine produkter.

Publisert

Elmia Wood har 490 utstillere spredt på et areal som dekker 1500 dekar. Blant disse utstillerne har Bedre Gardsdrift funnet de to norske produsentene Duun og Igland. Begge er på plass med sine nye vedmaskiner.

- Dette er faktisk den første store messa hvor vi viser den nye vedmaskinen vår, Duun 420. Interessen er stor, spesielt fra Tyskland, sier Kolbjørn Hovdal hos Duun.

Kolbjørn Hovdal ved vedmaskina Duun 420.

Et stykke lenger oppe i skogen møter vi Kristen Igland og Olaf Lindtveit i Igland. De er på plass med den automatiske vedkløyveren WR6, og også der i garden melder de om stor interesse for de norskproduserte vedkløyverne og vinsjene.

Olaf Lindtveit (t.v.) og Kristen Igland samler mange nysgjerrige med sin WR6.

Elmia Wood er Europas største skogbruksmessa og arrangeres hvert fjerde år. Rett nok ble det arrangert i skogbruksmessa på samme sted i 2007, SkogsElmia, men den hadde kun nordiske og først og fremst svenske skogbrukere som målgruppe. Dessuten manglet de store skogsmaskinprodusentene. De er på plass på Elmia Wood.

Hvis du vil ta turen til Elmia Wood, så kan vi opplyse om at messa holder det gående til søndag kl. 16:00.

Vi kommer tilbake med mer stoff fra Elma Wood både på nett og i blad.

Powered by Labrador CMS