NH T7000 Autocommand_1.jpg
NH T7000 Autocommand_1.jpg

Endelig for New Holland-fansen

PARIS: Dørene på Sima er åpnet og Bedre Gardsdrift er på plass. En av nyhetene i den franske hovedstaden er New Holland T7000 med trinnløs transmisjon, kalt autocommand.

Publisert

Førerplassen på New Holland T7000

Søndag 22. februar 2009 blir nok en merkedag for de mest ihuga New Holland-tilhengerne. Nå har også de blå et moderne og trinnløst alternativ. Den trinnløse utgaven av T7000 har fått navnet Autocommand, mens utgaven med powershift heter Powercommand.

Og skal vi tro New Hollands norske produktsjef, Gunstein Dyrdal, har fansen all grunn til å glede seg. Rett nok er han betalt for å snakke godt om New Holland, men den ellers så sindige produktsjefen, blir nærmest som et barn i sin iver etter å fortelle hvor bra han synes de nye trinnløse T7000-modellene er.

Multispaken kommer opprinnelig fra New Hollands sjølgående finsnittere FR 9000. På Autocommand fungerer den som kjørespak, mens den på Powercommand fungerer som håndgass. Uavhengig av modell har imidlertid spaken en rekke felles funksjoner:

- Transmisjon- Vendegir- Hev og senk av trepunkt- En dobbeltvirkende spoleventil m/flyt- Vendeteigsautomatikk - Forhåndsdefinerte motorturtall

Som kjørespak øker du hastigheten ved å bevege spaken framover, og holder den der inntil du har nådd ønsket hastighet. Deretter slipper du spaken, og den går tilbake i midtposisjon. Skal du redusere hastigheten, drar du spaken bakover. Prinsippet er det samme som på Fendt Vario.

Føreren kan endre kjøreretning på tre måter; vendegirspaken ved rattet, bevege kjørespaken frem eller tilbake, eller med brytere på kjørespaken.

Vendegirspaken har fått parkeringsfunksjon. Funksjonen er i praksis den samme som hos Valtra. Hos New Holland aktiveres parkeringsbremsen automatisk hvis du er ute av førersetet i mer enn fem sekunder, eller traktoren har stått i ro i mer enn 45 sekunder.

Armlenet som har fått navnet Sidewinder II, kan justres elektrisk fram og tilbake. I front sitter det en fargeskjerm med berøringsfunksjon. Denne er forberedt for GPS. Joystciken foran skjermen brukes til å betjene eksterne hydraulikkventiler. Om ønskelig kan denne bytte plass med betjeninga for tre-punkten, som normalt sitter helt til høyre.

T7000 kan leveres med inntil fem doble hydraulikkuttak bak og under hytta. I tilllegg er det egen lukka hydraulikkrets for hydraulisk toppstag og avvatring.

Utvendig kjennetegnes T7000 Autocommand med ovale arbeidslys og autocommand-logo på siden av panseret. Traktoren leveres også med eksosbrems som standard og reverserbar vifte.

Se flere bilder av T7000 Autocommand i vårt bildegalleri.

"
Powered by Labrador CMS