Pepperkaketraktor4

Pepperkaketraktor-konkurranse: Valtra med melis

Erik Kvam har sendt oss bilder av en pepperkaketraktor som studentene ved agronomlinja ved Øya videregående, Kvål, lagde i 2007. Den hadde skuffe og roterende hjul.

Publisert

En ny og smakfull utgave av Valtra.

Det hele startet med tullprat over en kaffekopp, men som ikke lenge etterpå ble satt ut i livet. Etter en kveld med planlegging, tegning og utskjæring av maler, ble traktoren satt i "produksjonen" etterfølgende dag. De fleste av de involverte, Ragnhild Johanne Singstad, Lensvik, Tonje Michelle Evavold, Røros, Ingrid Helene Bergem, Averøy og Erik Kvam, Rennebu, har Valtra som favorittraktor. Det falt seg derfor naturlig at det ble en pepperkakevaltra!

Av tekniske finesser kan det nevnes at alle hjul kan rotere, grunnet bruk av strikkepinne som akslinger. Laster med tilhørende skuffe kan heves opp og ned. Øvre del av panser kan tas av for enklere tilgang ved "service". Taket på hytta kan åpnes, for fylling av julegodt. Trekantkopling + "PTO" bak. Stigtrinn på sida av hytta. Vindusvisker, arbeidslys og blitzbjelke er standard. Utvendige mål på traktoren anslås til å ha vært: Lengde: 50 cm Bredde: 30 cm Høyde: 35 cm Etter ferdigstilling ble både motorrom og hytte fylt med godteri, samt marsipangris i skuffa foran.

Traktoren ble så brukt som hovedpremie under en landbruksdag, arrangert av "Landbruksgjengen" ved skolen. Til stor glede hos vinnerne!

Powered by Labrador CMS