Krone BigX 500_1

Krone BigX i Verdal

I juni kom til Krone BigM til Rogaland. Nå er Krone BigX på plass i Trøndelag.

Publisert

Morken snittar`n i aksjon (Foto: Paul Waadal)

Krones folk har all grunn til å være fornøyde når de gjør opp status etter årets sesong. Først ble det levert en Krone BigM sjølgående slåmaskin til Rogaland, og nå har de kjørt i gang en BigX sjølgående snitter i Verdal i Trøndelag. Begge disse er de første av sitt slag i Norge.

Finsnitteren i Trøndelag er kjøpt av brødrene Morken, og den har fått det passende navnet "Morken snittar`n".

Paul Waadal i NT-Maskin, forteller til Bedre Gardsdrift at snitteren ble kjørt i gang denne uka, med god hjelp fra folk fra fabrikken i Tyskland. Dette er den første BigX-en i Norge, men ifølge Waadal er det ikke den siste. Han mener nemlig det er marked for flere Kronesnittere i Trøndelag og resten av landet.

BigX er en avansert maskin. Motoren er en R6 Mercedes Benz med en maks effekt på 486 hk (ECE R24) og et dreimoment på 2150 Nm. Pick-upen har en bredde på tre meter og er utstyrt med hastighetsavhengig innmating. I tillegg har maskina både metall- og steindetektor som skal hindre fremmedlegemeer å komme inn i maskina.

Snittetrommelen er 80cm brei og 60cm i diamteter. Antall kniver er 20 eller 28. Snittelengden justeres trinnløst fra førerplassen kan reguleres fra 4 - 21mm, eller 3,5 - 15 mm.

Transporthastigheten er 40 km/t, og naturligvis har snitteren firehjulsdrift.

Stor snitter, liten henger (Foto: Paul Waadal).

Powered by Labrador CMS