Cat 584 lassbærer

Cat og Volvo til skogs

Både John Deere og Komatsu er store i skogen. Nå drar også Volvo og Cat til skogs, men utstyret har fortsatt et visst anleggspreg over seg.

Publisert

Timerjack ble for få år siden kjøpt opp av John Deere, mens Komatsu overtok Valmet.

På Elmia Wood, tidligere i sommer, ville Volvo og Cat vise at også de har maskiner for skogen. Cat sine maskiner er i utgangspunktet utviklet for amerikanske forhold, og tilsynelatende av anleggsmaskiningeniører. maskinene er kraftige, og har et typisk klumpete amerikansk design.

For noen år siden kjøpte Cat den svenske hogsmaskinprodusenten Skogsjan, og maskina ble verdenskjendis da den dukket opp i en James Bond-film i Cat-design. Men etter James Bond, ble det stille.

Volvo kjøpte i 2007 den kanadiske skogsmaskinprodusenten Technologies Direct. Dette er i likhet med Cat sine maskiner, maskiner som er primært utviklet for Nord-Amerika. Mange ventet at Volvo ville vise noen av disse produktene på Elmia, men den gang ei. Foruten den hybride lassbæreren El-forest F15, stilte Volvo kun med tradisjonelle hjullastere og gravemaskiner, rett nok med skogsutstyr på.

Nordisk skogbruk har helt andre, og mindre dimensjoner enn Nord Amerika, og det er derfor tvilsom om Cat og Volvo vil bli noen reelle konkurrenter til John Deere og Valmet/Komatsu med det første. Men maskinene er imponerende nok. I vårt bildegalleri kan du se noe av utstyret Cat og Volvo viste på Elmia Wood.

"
Powered by Labrador CMS