Lely-servicefolk-gardermoen

Skal bli bedre kjent med Astronaut A3 Next

Selgerkorpset til Lely i Norge har fått en grundig gjennomgang av den nye mjølkeroboten Astronaut A3 Next. Det sørget Jan Brøgger Rasmussen for, administrerende direktør i Lely Scandinavia (ytterst til høyre).

Publisert

Lely Astronaut A3 Next

Lely har altså skutt opp en ny Astronaut, A3 Next. Den nye mjølkeroboten skal både være smartere, raskere og sterkere enn forgjengeren A3, som kom for tre og et halvt år sida. Og da gjelder det om å være oppdatert. Selgerne ved de fire Lely-senterne i Norge; på Nærbø, Revetal, Fåvang og Heimdal, var inne til oppdatering i dag. Servicefolkene følger etter i midten av mai.

Ny design

Det første vi merker oss hos nykommeren er at flere av komponenter er lukket inne bak det beskyttende, røde "romskjoldet". Slik sett er det større reine flater på A3 Next.

Rett i armen

Av andre forbedringer nevner vi at Lely nå har montert sensorsystemet MQC, for måling av mjølkekvaliteten, ute på robotarmen. Dette gjør målingene både raskere og mer presise, får vi vite. Dessuten er sjølve robotarmen ytterligere styrket.

Separert fra roboten

Fôrkrybbene, som før var av plast, er nå lagd av rustfritt stål. Noe som letter reingjøringa. Videre er mjølkeutskilleren frigjort fra roboten. Denne står du nå fritt til å plassere hvor du vil.

Samme mål - samme pris

Den nye roboten er kompatibel med den eksisterende A3-utgaven. A3 Next har de samme mål og er av samme "støpning" som forgjengeren. Lely lover at prisen for nykommeren også blir den samme som for A3.

På norsk

Produksjonen av A3 Next starter for alvor 10. august, men allerede nå finnes det et halvt hundre nye roboter klare. Norske bønder som måtte falle for fristelsen, kan altså få den nye modellen levert allerede fra høsten av. Akkurat nå arbeider produsenten med å få teksten på robotprogrammene oversatt til norsk. Nevnte vi at programvaren blir lagd i Istanbul?

Vi kommer tilbake med en fyldigere presentasjon av A3 Next i Bedre Gardsdrift nummer fire, som utkommer i første halvdel av mai.

Salgskorpset i Lely. Adm.dir. Jan Brøgger Rasmussen, Lely Scandinavia, helt ytterst til høyre.

Powered by Labrador CMS