Flishogger - TP 200 PTO

Flere hoggere leverer strøflis

Etter at vi skrev at Sisu har en hogger som produserer strøflis til husdyr, har flere meldt seg på. Sist ut er TP 200 PTP fra Svenningsens.as.

Publisert

Flisho

Flishoggeren TP 200 PTO fra Svenningsens.

- Justering fra fyringsflis til strøflis skjer kun ved å dreie på hjulet som regulerer hastigheten på inntrekksvalsene, forklarer salgskoordinator Carl Henrik Hektner hos Svenningsens.

Ned med farta

- Skal du lage strøflis, reduserer du bare hastigheten på inntrekksvalsene slik at du får flere snitt på en stokk. Flere snitt gir finere flis. Men det vil naturlig nok ta noe lengre tid enn når hoggeren produsere fyringsflis, advarer Hektner.

Hydrauliske inntrekksvalser

TP 200 er en skivehogger med integrert hydraulikkstasjon som driver begge inntrekksvalsene. Det er med andre ord ingen hydraulikkslanger mellom traktor og hogger. Maskinen takler hele trær opp til 200 mm i diameter og har en hoggevinkel på 90 grader. Effektbehovet er 30-85 kW. Vekt 700 kilo.

Mulig på flere modeller

Hektner påpeker at det også er mulig å lage strøflis med TP 160, TP 250 og TP 150

- Uansett modell er det viktig at kniver er skarpe og at avstanden mellom kniv og motstål er riktig justert, poengterer salgskoordinatoren.

Slik blir strøflisa fra TP 200 PTO.

Powered by Labrador CMS