jd 6430 veg fart tilhengar dieseltest fullbreidde

16-åring anmeldt for å ha kjørt 50 km/h-traktor

I en fartskontroll på riksvei 42 i Froland, ble en 16 åring anmeldt for å ha kjørt traktor som gikk i 50 km/h. Gutten ble stoppet etter å ha kjørt 49 km/h i 40-sone.

Publisert

Pass på at du har rett bokstav i førerkortet. Hvis ikke kan det bli dyrt.

Den oppsiktsvekkende episoden skjedde i Froland i Aust-Agder 2. påskedag.

I utgangspunktet var det snakk om en ordinær fartsovertredelse, der 16-åringen kjørte i 49 km/h i en 40-sone. Problemet var imidlertid at 16-åringer ikke har lov å kjøre traktorer som går i 50 km/h, og dermed ble føreren anmeldt. 16 åringen hadde førerkort klasse T, og får da kun kjøre traktor med maks hastighet 40 km/t.

- Føreren hadde ikke førerkort for den aktuelle traktoren, og ble dermed anmeldt for å ha kjørt uten førerkort. Det er nå opp til en politijurist å vurdere saken, men han må nok regne med en bot på mange tusen kroner, sier UP-sjef Jon Steven Hasseldal til Bedre Gardsdrift.

Ifølge Hasseldal var det fartskontrollen og fartsoverskridelsen som avdekket at unggutten kjørte ulovlig. Hadde han holdt seg til fartsgrensen ville han passert kontrollen uten problem.

Hasseldal påpeker at dersom du har tatt førerkort etter 1.1.2005 så kan du kun kjøre traktor hvis du har førerkort klasse T eller BE, og da kun inntil 40 km/t og med redusert totalvekt. Har du førerkort klasse B, og dette er tatt etter 1.1.2005, har du ikke lov å kjøre traktor i det hele tatt.

Ifølge Hasseldal ble ikke traktoren brukt i næringsøyemed da overtredelsen skjedde.

Powered by Labrador CMS