Kverneland ES_2 FK demo

Kverneland tjener penger

Kverneland har økt sine driftsinntekter med 21 prosent sammenlignet med fjoråret.

Publisert

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) var på 18,2 millioner Euro, mot 12,5 millioner Euro på samme tid i fjor. Samtidig er resultat før skatt doblet fra fem til 10,5 millioner Euro.

Ledelsen i Kverneland er naturlig nok fornøyde, og er optimistiske med tanke på framtida. Det internasjonale markedet for landbruksmaskiner forventes å fortsatt forbli sterkt på grunn av økt etterspørsel etter mat og biodrivstoff.

Revurdering av investeringer i Norge

Plogfabrikken på Klepp har gjenomgått, og skal gjennomgå store omstillinger og har også fått forbedret sitt resultat. Ledelsen har imidlertid valgt å roe ned de pågående investeringene. Årsaken er ifølge Kverneland, et kostbart lønnsoppgjør ved fabrikken. Kverneland vil derfor gjennomgå deler av den såkalte masterplanen på nytt.

Norsk plogsjef ut...

Samtidig meldes det at en av hjernene og pådriverne for de pågående omstillingene, Bjørn Arve Ofstad, har valgt å slutte i Kverneland. Ofstad er øverste ansvarlige for plog i Kverneland, og administrende direktør ved Kverneland Klepp. Ofstad sitt store mål var å gjøre Kverneland Klepp til den mest effektive og moderne plogfabrikken i verden. Det spekuleres derfor i om hans avgang har sammenheng med at investeringene på Klepp skal revurders.

...tysk sjef inn

Ny sjef for plogfabrikken på Jæren blir tyskeren Wolfgang Kreimbum. Kreimbum har de siste årene vært sjef ved en av Kvernelands mest lønnsomme fabrikker, såmaskinfabrikken Kverneland Soest i Tyskland. Kreimbum har fra før mange års erfaring fra Lemken og Krone.

Powered by Labrador CMS