Testbane i Sverige
Testbane i Sverige

Testbane med dobbel nytte

SVERIGE: Kundene reiser til testbanen og prøvekjører brukte anleggsmaskiner de vurderer å kjøpe. Samtidig blir testkjøringen filmet og lagt ut på internett til nytte for dem som handler over telefon.  

Publisert

- Slik gir testbanen også økt informasjon til dem som ikke har anledning til å besøke oss personlig, men som ønsker å gjøre forretninger over telefonen, sier Christer Engberg, eieren av Arvets Bil & Maskin i Furudal, en stykke nord for Rättvik i Dalarne.

Avhengig av telefonsalgEngberg forteller at han selger én maskin om dagen.- For å opprettholde en lik salgstakt er vi nødt til å selge en del maskiner på telefon.Det faktum at kundene kan se maskinene i drift på video, øker muligheten for å danne seg et riktig bilde av maskinen de tenker å kjøpe. - På den måten kan feilkjøp unngås. Da er det til og med bedre at kundene handler av en konkurrent, konstaterer innehaveren av Arvets Bil & Maskin.

Lydhør testvertMen det beste er selvsagt om kunden kommer personlig til den nybygde testbanen i Furudal. Når du kjøper en ny anleggsmaskin er det enkelt å prøvekjøre en demomaskin, og så bestille en likedan. Da vet du hva du får. Den muligheten har du ikke når du kjøper brukt. Det hjelper heller ikke å prøve en liknende maskin hos naboen. En bruktmaskin har alltid sine særegenheter. Den kan dessuten være mer eller mindre ombygd eller ha ekstrautstyr.- Vi lar kundene teste maskinene så lenge de vil og tar til og med mot synspunkter på hvordan vi kan forbedre testbanen vår, sier Christer.

Må utvide

Testbanen stor ferdig høsten 2006 og omfatter et område på 20 mål. Banen blir hele tida bygd om for å tilfredsstille dagens krav fra maskiner og førere. Anleggsmaskinene kan prøvekjøres i et stort grustak. Snøskuterne testes i en hard skogsløype med og uten tømmer bak. Også skogsmaskiner slippes løs på trærne i området. Problemet er bare at Christer er i ferd med å gå tom for trær. Nå er han i dialog med kommunen om kjøp av et 400 mål stort skogsområde.

"Så god som ny" Arvets Bil & Maskin har ingen agenturer på ny maskiner og selger utelukkende brukt. Derfor er testbanen interessant for alle kundene deres. Christer er stadig på jakt etter brukte maskiner og kjøper inn for lager. Både i Sverige og i utlandet. Alle maskiner vaskes, repareres og tilbakeføres så langt det er mulig til "ny" tilstand. Firmaet har også eget lakkeringsverksted. Først når de er ferdig overhalte, blir de stilt ut på framsiden av bygget og lagt ut for salg på internett.

Under takNår Christer får mer areal vil han bygge en testbane for ATVere og miniskutere. En stor brukthall, der maskinene kan vises fram tørre og fine hele året, står også på ønskelista. Målet er å ha 50 maskiner på lager til enhver tid, slik at kundene har noe å titte på. Av skogsmaskinene havner 20 prosent i utlandet. Hele 40 prosent av anleggsmaskinene eksporteres.

Les mer om testbanen og produktene på. http://www.arvetsbil.se/

"
Powered by Labrador CMS